Erasmus+ KA229 mokyklų mainų projekto “Small Green Steps for Stopping Huge Climate Changes” finalinis susitikimas

2023 m. balandžio 24-28 dienomis Šiaulių Dainų progimnazijoje įvyko paskutinis projekto “Small Green Steps for Stopping Huge Climate Changes” (2020-1-FR01-KA229-079740_5) partnerių susitikimas. 26 mokiniai ir 12 mokytojų atvyko iš Prancūzijos, Kipro, Portugalijos, Vengrijos, Turkijos.

Projekto tikslas – ugdyti mokinių, mokytojų, tėvų savimonę apie klimato kaitos priežastis bei padarinius. Mažais žingsneliais visi gali prisidėti prie klimato kaitos mažinimo: naudotis atsinaujinančiais energijos šaltiniais, taupyti vandenį, rūšiuoti atliekas ir kitais būdais rūpintis gamta bei jos užterštumo mažinimu. Svarbu ugdyti mokinių pažinimo, socialines kompetencijas, stiprinti komandinio darbo įgūdžius, dalintis gerąja patirtimi ir skleisti žinią, jog kiekvienas žmogus atsakingas už klimato kaitą.

Paskutinio susitikimo tema – rūšiavimas. Komandos pristatė parengtus pranešimus apie atliekų rūšiavimą jų valstybėje, mieste, mokykloje. Buvo įdomu klausytis bei pasimokyti vieniems iš kitų. Dalyviai tapė ant drobinių maišelių bei juos dekoravo gamtinėmis medžiagomis. Buvo labai smagu aplankyti Lietuvos pajūrį, svečiai žavėjosi unikalia Kuršių nerijos gamta, Parnidžio kopa, Saulės laikrodžiu, Negyvosiomis Kopomis. Tarptautinės komandos iš antrinių žaliavų modeliavo, kūrė, gamino bei pristatė drabužių modelius. Mokiniai demonstravo kūrybiškumą, komandinio darbo įgūdžius ir sukūrė originalius modelius, prie jų priderino aksesuarus. Viena diena buvo skirta dviem Lietuvos sostinėms – Trakams ir Vilniui. Visiems labai patiko išskirtinė Trakų pilis, pasiplaukiojimas Galvės ežeru, išskirtinis Vilniaus senamiestis. Projekto dalyviai pasidalijo savo žiniomis, idėjomis, kurios gali prisidėti prie gamtos išsaugojimo, elektros, vandens taupymo, ir padarė bendrą išvadą, kad planetos likimas yra mūsų visų rankose. Paskutiniąją susitikimo dieną mokyklos teritorijoje buvo pasodinta simbolinė eglių alėja.

Susitikimas baigėsi, bet draugystė ir bendros veiklos bus tęsiamos ir toliau.

Autorius:
Aušra Ramanauskienė

Nuotraukos:
Aušra Ramanauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas