Projekto „21st Century Entrepreneurs“ dalyvių susitikimas Lenkijoje

Dainų progimnazijoje toliau tęsiamos Erasmus + programos projekto „21st CenturyEntrepreneurs“ veiklos. Balandžio 16-22 dienomis projekto koordinatorė mokytoja Vilma Matuzevičienėir mokytoja Marytė Ruzgytėbei mokiniai – Karolis Beržinskas, Dovydas Nevulis, Ema Borusaitė, Vakarė Jarošiūtė – dalyvavo projekto veiklose Lenkijoje. Erasmus+ projekto komandos iš Portugalijos, Ispanijos, Turkijos, Bulgarijos bei Dainų progimnazijos lankėsi „SzkolaPodstawowanr 10 im. AdamaMickiewicza“ mokyklojePulawy mieste.Pirmąją vizito dieną svečius mokykloje pasitiko mokiniai su dainomis, tautiniais šokiais ir direktorės sveikinimo kalba. Apžiūrėję mokyklą mokiniai sudalyvavo verslumo edukacijose. Jų metu projekto dalyviai dirbdami tarptautinėse grupelėse susipažino ir susidraugavo su kitais mokiniais, komandose kūrė produktų reklamas.

Antrąją projekto ”21st CenturyEntrepreneurs” dieną mokiniai ir mokytojai turėjo galimybę aplankyti devintąjį pagal dydį Lenkijos miestą Liubliną, garsėjantį puikiais muziejais, bažnyčiomis ir, žinoma, pilimi, kurioje 1569 metais buvo padėti parašai ties visiems žinomu Liublino unijos dokumentu, palikusiu ryškų pėdsaką tolimesnei Lenkijos krašto ir Lietuvos istorijai.

Viso vizito metu netrūko nei edukacinių, nei kultūrinių veiklų.  Netoli Pulawy miesto,projekto dalyviai lankėsi KazimierzDolny- viename garsiausių turizmo ir atostogų kurortų šalyje beiužsienyje. Šis miestelis įsikūręs prie Vyslos upės - ilgiausios upės Lenkijoje ir apsuptas vietinių vynuogynų, ledinių daubų ir miškų.Ekskursijos metu pamatėmeSenąją žydų sinagogą, buvusį žydų rajoną ir aplankėme Trijų kryžių kalną, nuo kurio grožėjomėsVyslos panorama. Išvykos pabaigoje mokiniai išbandė smagią edukaciją - tradicinio KazimierzoDolny simboliogaidžio kepimą iš tešlos.

Mokiniai ir pedagogai taip pat turėjo  unikalią progą apsilankyti Pulawy miesto istorinio paveldo Čartoriskių rūmų ansamblyje,modernioje bibliotekoje, pramonės parke, o vizito pabaigą vainikavo išvyka į sostinę Varšuvą. Aplankėme turgaus aikštę su gotikiniais pastatais, Šv. Jono katedrą - valdovų karūnavimo vietą, Pilies aikštę su rūmais, Prezidentūrą bei įspūdingą parką. Mokiniai, paskirstyti į tarptautines grupes, susipažino su Varšuvaatlikdami jiems skirtus iššūkius, pavyzdžiui, turėjo surasti lankytiną objektą ir atlikti tam tikras užduotis. Projekto dalyviai ne tik daug sužinojo apie Varšuvą, bet  ir mėgavosi pavasariška miesto atmosfera bei gražiais vaizdais.

Projekto partneriai patyrė nepakartojamų įspūdžių ir su nekantrumu laukia jau paskutinio susitikimo, kuris numatytas šių metų birželio mėnesį Ispanijoje.

Autorius:
Vilma Matuzevičienė

Nuotraukos:
Vilma Matuzevičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas