LINKSMI IR ĮDOMŪS STEAM JUNIOR UŽSIĖMIMAI

2023-04-25 pradinių klasių mokiniai lankėsi STEAM centre. Pirmokai, antrokai ir trečiokai dalyvavo Steam Junior edukaciniuose užsiėmimuose: „Spalvų chemija“, ,,Drugeliai’,“Svarstyklės“ ir „Šešėlių teatras“, „Šešėlių teatras”, “Robotuko programavimas”, “Londono autobusas"

Pirmokai sužinojo, kas yra chemija. Patys atliko įvairius eksperimentus su nepavojingomis cheminėmis medžiagomis. Nustatė bazinius ir rūgštinius tirpalus. Taip pat susipažino su drugelio gyvenimo ciklu, rečiausias drugeliais pasaulyje. Sužino, kaip drugeliai slepiasi nuo priešų. Mokiniai aiškinosi, kokios būna svarstyklės, ką galima pasverti. Didžiausio susidomėjimo sulaukė klausimas „Ar galima pasverti lėktuvą?“. Pasirodo – galima. Pasigamino balansines svarstyk 1-les iš lego kaladėlių ir svėrė įvairius daiktus.

Antrokai susipažino su programuotojo specialybe. Vaikams reikėjo prisiminti ir pritaikyti piešimo bei anglų k. žinias. Antras užsiėmimas – inžinierio-kostruktoriaus specialybė. Mokiniai turėjo sukurti ir sukonstruoti mašinos bamperį taip, kad mašina atsitrenkusi į sienelę nesužeistų keleivio. Keleivį atstovavo - kiaušinis. Buvo smagu ir įdomu varžytis grupėse.

Trečiokai suvaidinę pasaką „Trys paršiukai“, statė namus iš šiaudelių, lentelių ir lego kaladėlių. Pasakos veikėjas vilkas bandė nupūsti namelius, bet lego kaladėlių nameliai buvo tvirčiausi. Taip pat susipažino su autobuso atsiradimo istorija ir sukonstravo minimalistinį medinį autobuso modelį. Modelio detales nudažė Londono autobusui būdinga raudona ir juoda spalva. Gautas rezultatas leido patirti STEAM atradimo džiaugsmą.

Mokiniams labai patiko edukacijos.

Autorius:
Rasa Viliuvienė

Nuotraukos:
Rasa Viliuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas