6b ir 6c klasių pažintinis projektas-išvyka „Senovės lietuvių gyvensena“ Vikingų kaime

  • Paskelbta: 2024-06-03
  • Kategorija: Išvykos

Gegužės 28 d. Dainų progimnazijos 6b ir 6c klasių mokiniai dalyvavo pažintiniame  projekte „Senovės lietuvių gyvensena“ Vikingų kaime.

Pakeliui į Širvintų rajone esantį Vikingų kaimą šeštokai užsuko į Panevėžio meninio stiklo studiją „Glassremis”, stebėjo, kaip gimsta spalvingi, išskirtinių formų stiklo kūriniai, kaip stiklapūčiai kuria stiklo dirbinius (projektas “Šok į tėvų klumpes”).

Vikingų kaime mokiniai susipažino su viduramžių Lietuvos virtuvės paslaptimis, su senovinio žmogaus racionu, kas buvo auginama, kuo maitinamasi, kokius javus augino... Teko patiems girnomis malti grūdus, savo rankomis išsiminkyti ir išsikepti senovinius paplotėlius bei blynus, kuriuos galėjo pasigardinti tuo metu naudotais pagardais,  rinkti žoleles arbatai ...

Taip pat šeštokai mokėsi senovinės baltų karybos – turėjo progą ne tik išgirsti, pamatyti, bet ir pasijusti “senovinio kario” kailyje. Mokiniai supažino su kario apranga, ginkluote, gyvenimo būdu, pasinaudojo galimybe pasimatuoti visą kario amuniciją, pasimokyti naudotis to meto ginklais.

Geras oras, puiki bendraklasių draugija, aktyvios veiklos, naujos patirtys bei įspūdžiai padarė kelionę nepakartojamą!

Autorius:
Vijoleta Tolvaišiene

Nuotraukos:
Vijoleta Tolvaišiene, Andžela Valaikienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas