Dainų progimnazijos mokinių išvyka į Londoną

  • Paskelbta: 2024-03-20
  • Kategorija: Išvykos

Kovo 13 -15 dienomis Dainų progimnazijos 8 klasių mokiniai svečiavosi Didžiosios Britanijos sostinėje Londone. Tai anglų kalbos modulio “Exploring Great Britain: From Classroom to London Adventure” ( anglų kalbos mokytoja K.Bliūdžiuvienė) integruotas projektas, kurio metu mokiniai gilino žinias apie britų istoriją, kultūrą, tradicijas, iš arčiau susipažino su sostine Londonu. Tai patyriminis mokymosi procesas, kuris leido mokiniams pažinti pasaulį už klasės ribų. Mokiniai ir projekto mokytojai atsakingai ruošėsi kruopščiai planuodami kelionės maršrutus, lankytinas vietas, objektus, muziejus bei kelionės biudžetą. Projekto komandos mokytojų K.Bliūdžiuvienės, R.Gedminienės, A.Eitutienės, J.Kaupienės ir mokinių glaudus bendradarbiavimas padėjo plėtoti praktinius įgūdžius: problemų sprendimą, finansinį raštingumą ir komandinį darbą. Mokiniai turėjo puikią galimybę ugdyti kultūrinę, pažinimo, komunikavimo, socialinę kompetencijas, kritinį mąstymą. Tai projektas, reikalaujantis didelio komandos sutelktumo, disciplinos ir organizuotumo.

Mokiniai apsilankė Londono Madam Tiuso ( Madame Tussaud), Gamtos istorijos muziejuose (Natural History Museum), pamatė Bekingemo rūmus ( Buckingham Palace), Vestminsterio rūmus ( Palace of Westminster) Didijį Beną ( Big Ben), Tauerio tiltą ( Tower Bridge), pasivaikščiojo Hyde parke ( Hyde Park), Trafalgaro, Pikadilio aikštėse, paskanavo tradicinių britiškų patiekalų – žuvį su traškiomis skrudintomis bulvytėmis ( Fish & chips) garsiajame Borough turguje ( Borough Market). Kinų kvartale ( China Town) turėjo progą paskanauti egzotiškų, autentiškų patiekalų. Į Londono Sitį (London City) pasigrožėti dangoraižiais vyko metro, kuris yra pats seniausias visame pasaulyje ir tai buvo labai įdomi patirtis. Visus  nepaparastai sužavėjo ir paliko neišdildomą įspūdį apsilankymas Andrew Lloido Webberio miuzikle “Operos fantomas” Vesto End’o teatre “His Majesty’s theatre”.

8A klasės mokinė Andrėja Baršauskaitė pasidalino savo įspūdžiais apie šią kelionę : “Ši kelionė į Londoną buvo nepakartojama patirtis – tai ką mokėmės ir nagrinėjome per pamokas, patyrėme ir pamatėme realiame pasaulyje. Tai viršijo visus mūsų lūkesčius. Aplankytos vietos, objektai, muziejai paliko didžiulį įspūdį, o miuziklas “Operos fantomas” buvo neįtikėtinas emocinis išgyvenimas. Aš labai džiaugiuosiu, kad turėjau unikalią galimybę dalyvauti tokiame pažinimo nuotykyje su tokia šaunia mūsų progimnazijos komanda”.

 

Autorius:
Kristina Bliūdžiuvienė

Nuotraukos:
Kristina Bliūdžiuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas