Dainų progimnazijos aštuntokų edukacinė kelionė į Stokholmą

  • Paskelbta: 2024-04-30
  • Kategorija: Išvykos

Balandžio 24-26 dienomis 8a ir 8c klasių mokiniai vyko į edukacinę kelionę ( integruoto projekto "Pažink, atrask, tyrinėk" baigiamoji dalis ) Stokholmą, Švedijos sostinę ir didžiausią šalies bei Skandinavijos miestą. Miestas išsidėstęs ant 14 salų, kurias jungia 57 tiltai. Gražūs pastatai, žavios miesto erdvės ir daug vandens – tai išskiria šį miestą iš kitų.

Anksti ryte, iš Talino atplaukę į uostą, mokiniai lankėsi istoriniame Stokholmo centre - senamiestyje „Gamla Stan“. Tai seniausia Stokholmo miesto lankytina vieta ir vienas geriausiai išsilaikiusių viduramžių miesto centrų pasaulyje. Darganotas oras nesutrukdė stebėti sargybos pasikeitimo ceremonijos Karalių rūmų kieme, pasivaikščioti mažomis, vingiuotomis gatvelėmis, pamatyti daugybę amatininkų parduotuvių, antikvariatų, meno galerijų, apsilankyti Didžiojoje aikštėje – „Stortorget“. Susipažinę su senamiesčiu aštuntokai vyko į „Vaza“ muziejų – lankomiausią objektą visame Stokholme. „Vaza“ yra vienintelis pasaulyje išlikęs XVII a. laivas. Išsaugota daugiau kaip 95 procentai originalių detalių, laivas papuoštas šimtais drožinėtų skulptūrų – visa tai „Vaza“ paverčia unikaliu meno lobiu ir vienu įžymiausių turistinių objektų pasaulyje.

Kitą dieną, parplaukę į Taliną, mokiniai vyko i „KUMU“ muziejų. Tai estų “KUnstiMUuseum” santrumpa, kuri reiškia “Meno muziejus”. Tai vienas didžiausių Šiaurės Europoje. KUMU yra nuolatinių ir laikinų parodų. Pagrindinėje kolekcijoje pristatomas XVIII a. pabaigos Estijos menas, įskaitant sovietinio laikotarpio kūrinius. Laikinos parodos pristato užsienio ir Estijos šiuolaikinį meną. Šviečiant pavasario saulei mokiniai leidosi į pasivaikčiojimą po Talino senamiestį, aplankant įvairius objektus.

Ši edukacinė kelionė suteikė puikias galimybes tobulinti bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, atliekant įvairias užduotis, lavinti problemų sprendimo įgūdžius ir gebėjimą dirbti komandoje. Dalinimasis žiniomis ir kultūrinės įvairovės pažinimas ne tik skatina aktyvų mokymąsi, bet ir ugdo pasaulietiškumą bei atviresnį požiūrį į pasaulį.

Tikimės, kad ši kelionė ne tik taps puikiu prisiminimu, bet ir įkvėps tobulėti ir siekti naujų pažinimo ir atradimo tikslų ateityje.

Mokinius šioje edukacinėje kelionėje lydėjo 8a klasės vadovė K.Bliūdžiuvienė, 8c klasės vadovė Albina Eitutienė, matematikos mokytoja E.Janušienė, informacinių technologijų mokytoja J.Kaupienė

Autorius:
Kristina Bliūdžiuvienė, Albina Eitutienė

Nuotraukos:
Kristina Bliūdžiuvienė, Albina Eitutienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas