Šermukšnėlės šokėjai: tradicijų ir kūrybiškumo šventė festivalyje „Vaikystės glėby“

Rugsėjo 13-14 dienomis Šiaulių Dainų progimnazijos liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė“ dalyvavo III-ajame Lietuvos moksleivių liaudiškų šokių kolektyvų festivalyje „Vaikystės glėby“, vykusiame Marijampolėje. Šis festivalis, kurį organizavo Nacionalinė M.K. Čiurlionio menų mokykla, Marijampolės savivaldybės kultūros centras ir Mažeikių choreografijos mokykla, sukvietė daugybę jaunųjų šokėjų iš visos šalies. Šermukšnėlės šokėjai ne tik atskleidė lietuviškas tradicijas, bet ir džiugino žiūrovus kūrybingai išpildytomis choreografinėmis kompozicijomis.

Festivalio šokėjai pademonstravo įvairius šokius, kurių figūromis buvo tarsi „išpiešti“ lietuviški tautiniai raštai. Kiekvienas šokio žingsnis atspindėjo mūsų šalies kultūrą ir tradicijas, o muzika ir kostiumai atgaivino senąsias lietuvių liaudies vertybes. Šiame festivalyje ne tik šokta – tai buvo proga pasidalyti patirtimi su kitais kolektyvais, mokytis vieniems iš kitų ir įgauti naujų įkvėpimų kūrybiniam augimui.

Festivalis „Vaikystės glėby“ yra ne tik liaudiškų šokių šventė, bet ir svarbi kultūrinė platforma, kurioje jaunieji šokėjai puoselėja ir saugo lietuviškas tradicijas per meną. Šermukšnėlės dalyvavimas šiame renginyje sustiprino jų ryšį su liaudišku šokiu bei skatino tobulėti kūrybiškumo ir bendradarbiavimo srityse.

Ypatinga festivalio akimirka buvo festivalio vėliavos perdavimas Šiaulių kultūros centrui – tai simbolinis ženklas, kad ateinančiais metais šis puikus renginys vyks Šiauliuose. Tai džiugi žinia ne tik Šermukšnėlės šokėjams, bet ir visam miestui, kuris galės priimti šį nuostabų festivalį ir skleisti tautinio šokio dvasią dar platesnei auditorijai.

Liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė“ ne tik saugo ir puoselėja lietuvių kultūrą, bet ir skatina vaikų bei jaunimo aktyvumą, kūrybiškumą ir bendradarbiavimą. Dalyvavimas tokiuose renginiuose suteikia jauniesiems šokėjams galimybę augti, mokytis ir siekti naujų kūrybinių aukštumų, o kartu tai ir didelė garbė atstovauti savo miestui bei mokyklai nacionaliniu lygmeniu.

Autorius:
Indrė Šerpytienė ir Evaldas Račkauskas

Nuotraukos:
Šermukšnėlė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas