7c kl. mok. Liudas Pikūnas - Lietuvos tūkstantmečio vaikas

„Nė vieno iš mūsų gyvenimas nėra lengvas. Na ir kas? Privalome būti ištvermingi, o svarbiausia – tikėti savimi. Būtina tikėti, kad kažkam turime talentą ir kad tas talentas atsiskleis bet kokia kaina.“ / Fizikos ir chemijos mokslų Nobelio premijos laureatė Marija Kiuri/

         Saulėtą rugsėjo 6-tąją dieną smagūs, žingeidūs ir išmanūs 7 c klasės mokiniai (vadovė Andžela Valaikienė) vyko į Vilnių drauge su karjeros specialiste Elmyra Damonskiene palaikyti savo klasės draugo Liudo Pikūno LRT žinių viktorinoje „Lietuvos tūkstantmečio vaikai“ 7-tokų lygoje.

         Žaidimo projektą inicijavo Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija kartu su Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija nuo 2008 metų. Žaidime dalyvauja 5-12 klasių mokiniai, kurie, užpildę dalyvio anketą http://tukstantmeciovaikai.lt/Content/Index/9 , atrenkami pagal testų rezultatus. Patys sumaniausieji tarpusavyje varžosi Lietuvos televizijos studijoje. Redakcinę grupę sudaro nusipelnę Lietuvos pedagogai, kurie atsakingi už klausimų sudarymą. Mokiniams pateikiami klausimai iš įvairių sričių (pvz., vaizduojamojo meno, kino, geografijos, biologijos, istorijos, literatūros, muzikos, politologijos). Klausimai apima ir bendrą žaidėjų išsilavinimą, jų pilietinį smalsumą, domėjimąsi šiandienos Lietuvos ir pasaulio aktualijomis, netgi populiariąja kultūra. Žaidime svarbūs ir greito mąstymo, atminties, logikos elementai.

          Mūsų mokyklos išminčius Liudas ne tik sėkmingai praėjo atranką, bet ir tapo trečiojo 7-tokų žaidimo nugalėtoju (kviečiame žaidimo įrašą žiūrėti spalio 20 d.) Po pergalės vėl stojo į žinių ringą varžytis dėl amžiaus grupės nugalėtojo titulo ir tapo vicečempionu (kviečiame žaidimo įrašą žiūrėti spalio 27 d.)

          Dėkojame šauniajai 7c klasės palaikymo komandai, kuri visa širdimi didžiavosi savo klasės didvyriu siųsdama pozityvios energijos pliūpsnius „Liudas Pikūnas – mūsų galiūnas“. Tariame didelį AČIŪ kiekvienam mokytojui ir ugdytojui nematomai prisidėjusiam prie Liudo sėkmės impulso, o labiausiai dėkojame pačiam Liudui bei jo darniai šeimai: mamytei Kristinai, tėveliui Aidui ir broliukui Dovui, kurie suteikė dainiečiams ypatingos patirties džiaugsmo, profesinio veiklinimo galimybę arčiau susipažinti su režisieriaus, garsisto, operatoriaus profesijomis, laidos vedėjo darbu. Mes jėga!!!

 

Autorius:
Karjeros specialistė Elmyra Damonskienė

Nuotraukos:
Elmyra Damonskienė, 7c kl. mok. Arminas Aleksandravičius

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas