Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų VEX IQ robotų čempionatas

Birželio 6 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje jau šeštąjį kartą vyko Lietuvos bendrojo ugdymo mokyklų VEX IQ robotų čempionatas. Renginys pritraukė mokinius iš įvairių Lietuvos miestų ir rajonų: Kauno, Klaipėdos, Alytaus rajono ir, žinoma, Šiaulių. Varžybų tikslas buvo skatinti mokinius domėtis intelektualiomis valdymo sistemomis, robotų konstravimu bei tobulinti savo programavimo įgūdžius. Varžybose dalyvavo net trisdešimt šešios komandos, kurios varžėsi trijose robotų valdymo ir dviejose programavimo rungtyse.

Programavimo rungtys yra sunkiausios ir reikalauja daugiausiai pastangų bei žinių. Šiose rungtyse ypatingai išsiskyrė informatikos mokytojos ekspertės Jolitos Kaupienės paruošti Šiaulių Dainų progimnazijos mokiniai: Emilis Eitutis ir Martynas Žiedas bei Tomas Zykas VEX IQ Full Volume programavimo rungtyje užėmė pirmąją ir antrąją vietas. VEX IQ Highrise programavimo rungtyje antrąją ir trečiąją vietas iškovojo Augutė Kaupaitė ir Tomas Zykas. Pirmąją vietą šioje rungtyje iškovojo Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos mokiniai Aleksej Andrejev ir Arentas Kuzminskas, kuriuos ruošė informatikos mokytojas ekspertas Audrius Česnelis. Šie mokiniai VEX IQ Full Volume programavimo rungtyje užėmė trečiąją vietą.

VEX IQ Highrise rungtis reikalavo ne tik techninių, bet ir strateginių įgūdžių. Šioje rungtyje visi prizai atiteko Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos komandoms: „Broliai“ laimėjo pirmąją vietą, „Mažvydo inžinieriai Junior“ – antrąją, o „Mažvydukai“ – trečiąją vietą. VEX IQ Full Volume rungtis – tai tarptautinis 2023-2024 mokslo metų iššūkis, kuriame taip pat dominavo Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos komandos: „Mažvydo inžinieriai“ užėmė pirmąją vietą, „Mažvydo sakalai“ – antrąją, o „Mažvydukai“ vėl buvo treti. Didžiausio dėmesio sulaukusi rungtis buvo „VEX IQ Robotų Mini Futbolas“. Šioje rungtyje pirmąją ir trečiąją vietas pelnė Klaipėdos Martyno Mažvydo progimnazijos komandos, o Šiaulių Dainų progimnazijos komanda „IQ Dainai“ iškovojo garbingą antrąją vietą.

Šiaulių Dainų progimnazijos mokiniai šiose varžybose neabejotinai pasirodė kaip vieni stipriausių dalyvių. Jų laimėjimai ne tik robotų valdymo, bet programavimo rungtyse rodo mokinių konstravimo ir programavimo įgūdžių pažangą. Džiugu, kad Šiaulių Dainų progimnazija yra viena iš pirmaujančių mokyklų Lietuvoje VEX IQ robotikos srityje.

Informaciją parengė informatikos mokytoja Jolita Kaupienė.

Autorius:
Jolita Kaupienė

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas