Tarptautinės robotikos varžybos „Saulės robotų mūšis 2024“

Balandžio 13 d. Šiaulių valstybinėje kolegijoje šurmuliavo renginys – Tarptautinės robotikos varžybos „Saulės robotų mūšis 2024“. Mūšyje dalyvavo daugiau nei 170 robotų, kurie įveikė net 14 skirtingų rungčių! Robotikos entuziastai sugužėjo ne tik iš Šiaulių, bet ir iš Klaipėdos, Panevėžio, Gargždų, Pakruojo r., Vilniaus, kaimyninės Latvijos miestų: Rygos, Preilos, Carnikavos, Aknistės.

Sulaukta beveik 200 dalyvių! Įvyko daugiau nei 600 robotų kovų! Visas renginys nuo pasiruošimo iki pabaigos truko daugiau nei 9 valandas! Robotų kovas galima buvo stebėti tiesioginėje transliacijoje Youtube kanale! Šiose varžybose dalyvavo ir Dainų progimnazijos robotikos komanda. Džiaugiamės iškovotomis pergalėmis:

I vieta tarptautinėse robotikos varžybose „Saulės robotų mūšis 2024“. Vex IQ programavimas – Augustė Kaupaitė, 7a.

II vieta tarptautinėse robotikos varžybose „Saulės robotų mūšis 2024“. Vex IQ programavimas – Emilis Eitutis, 7a.

III vieta tarptautinėse robotikos varžybose „Saulės robotų mūšis 2024“. Vex IQ programavimas – Martynas Žiedas, 7c.

I vieta tarptautinėse robotikos varžybose „Saulės robotų mūšis 2024“. Vex IQ –

Kamilė Burgailaitė, 7a, Benas Putramantas, 7a.

III vieta tarptautinėse robotikos varžybose „Saulės robotų mūšis 2024“. Vex IQ –

Greta Norvaišaitė, 7a, Tomas Zykas, 7a.

Varžybų metu vyko kūrybinės dirbtuvės (Workshop), skirtos vibro robotuko kūrimui. Tai buvo puiki galimybė praktiškai pritaikyti žinias, kuriant savo unikalų vibro robotuką. Kūrybines dirbtuves vedė Šiaulių Dainų progimnazijos informatikos mokytoja ekspertė Jolita Kaupienė. Dalyviai turėjo galimybę išbandyti ir tobulinti savo kūrybiškumą, inžinerinius įgūdžius bei problemų sprendimo gebėjimus. Dirbtuvių metu mokiniai kūrė savo vibro robotuką. Džiugu, kad savo vibro robotukus susikūrė ir praktiškai išbandė svečiai iš Latvijos „Jāņa Eglīša Preiļu Valsts“ gimnazijos bei mokiniai iš Šiaulių Gytarių progimnazijos, Šiaulių „Juventos“ progimnazijos, Šiaulių Gegužių progimnazijos, Šiaulių Dainų progimnazijos ir Šiaulių techninės kūrybos centro.

Autorius:
Informaciją parengė informatikos ir informacinių technologijų mokytoja Jolita Kaupienė

Nuotraukos:
Jolita Kaupienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas