Sėkmė Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate

2023 metų kovo 25 dieną Palangoje susirinko geriausi Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrai į XXIII-ąjį Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionatą. Šiemet į pajūrį iš įvairių šalies miestų ir miestelių suvažiavo 27 orkestrai (nuo pradedančiųjų iki profesionalų).

Lietuvos varinių pučiamųjų instrumentų asociacija jau dvidešimt trečią kartą organizuoja tradiciniu tapusį Lietuvos pučiamųjų orkestrų čempionatą. Orkestrus pagal Europinę vertinimo sistemą vertino tarptautinė komisija sudaryta iš gausybės muzikos ekspertų, kompozitorių, dirigentų, profesionalių orkestrų vadovų. Komisija vertino orkestrų garso kokybę, programos pasirinkimą ir privalomo kūrinio kiekvienai kategorijai atlikimą, intonaciją ir t.t., nematydama ir nežinodama, kuris orkestras scenoje.

XXIII Lietuvos pučiamųjų instrumentų orkestrų čempionate dalyvavo ir garbingą trečią vietą užėmė Šiaulių Dainų progimnazijos pučiamųjų instrumentų orkestras „Dainai“ (vadovas ir dirigentas Anatolijus Kavaliauskis).

Po visų orkestrų pasirodymų Palangos koncertų salėje vyko gala koncertas „Malda už taiką” bei orkestrų apdovanojimo ceremonija. Koncertavo Lietuvos kariuomenės orkestras (meno vadovas majoras Egidijus Ališauskas, dirigentas Magnus Hylander, Švedijos karalystė).

Autorius:
Anatolijus Kavaliauskis

Nuotraukos:
Anatolijus Kavaliauskis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas