,,Kas gyvena mūsų sodyboje?“

Kovo 27 d. PUG-2 grupės mokinio Ričardo mamytė Natalija Beržinskė vedė vaikams pažintinį užsiėmimą „Kas gyvena mūsų sodyboje“. Ugdytiniai susipažino ir įtvirtino žinias ne tik apie mūsų šalyje liekančius žiemoti paukščius (kėkštus, genius, zyles, žvirblius, pelėdas, sniegenas), bet ir pavasarį į Lietuvą parskrendančius paukščius (pilkąsias gerves, gandrus, žąsis, ausuotuosius kraigus, kregždes, strazdus).

Paruoštose skaidrėse grupės draugai stebėjo Ričardo tėvelių savo sodyboje užfiksuotas paukščių ir gyvūnų nuotraukas. Ugdytiniai sužinojo, kad keičiantis metų laikams, keičiasi voverių ir lapių kailis, kad šie gyvūnai renka samanas savo lizdams sukti, ir išsiaiškino, kaip jie slepia maisto atsargas. Susitikimo metu paaiškėjo, ką Ričardo tėvelių sodyboje veikia nuolat apsilankančios stirnos ir ežiai.

Mokiniai ne tik klausėsi Ričardo mamytės pasakojimo apie paukščius ir gyvūnus, bet ir žiūrėjo įvairias knygeles apie juos. Šią įdomią veiklą užbaigė skirta kūrybinė užduotis – nupiešti įsimintiniausią gyvūną, kuris gyvena Ričardo tėvų sodyboje.

Nuoširdžiai dėkojame Ričardo mamytei Natalijai už informatyvią, kūrybišką ir įdomią veiklą.

Autorius:
Juste Milašauskienė

Nuotraukos:
Juste Milašauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas