,,Draugystės savaitė“ – spalvinga ir stiprinanti bendruomenę

Kovo 20 d. – 24 d. Šiaulių Dainų progimnazijoje spalvingai nuvilnijo ,,Draugystės savaitė“. Ji buvo skirta kovo mėnesiui, skirtam bendradarbiavimui ir saugiai aplinkai. Taip buvo prevencinės veiklos, kad neatsirastų patyčių apraiškų.

Kiekvienos dienos skirtingos spalvos akcentas simbolizavo, kad nors esame skirtingi, bet turime vienijančių dalykų, kad drauge būti smagu ir gera, kad priimame kitą, leidžiame jam būti savitu.

Kovo 21 d. buvo paminėta Tarptautinė Dauno sindromo diena, išreiškiant palaikymą ir toleranciją žmonėms su Dauno sindromu bei jų šeimoms. Šios dienos simbolis – skirtingos kojinės, tad mokiniai vieną dieną pabandė būti kitokiais.

Mokiniai kūrė koliažą ,,Kaip galiu padėti draugui?“. Kiekviena klasė išpuošė rankos trafaretus, į kuriuose surašė įvairiausius būdus, kaip gali padėti draugui. Vieni siūlė pagalbą moksle, kiti siūlėsi paguosti, nuraminti ar apkabinti, kai liūdna. Pradinių klasių mokiniai kūrė Draugystės knygas ir savo pavyzdžiu skleidė draugystę.

O ketvirtadienis buvo šypsenų diena: skambant nuotaikingai muzikai, iš pačio ryto mokiniai ir mokytojai rinkosi į mokyklą linksmai nusiteikę, dovanojo šypsenas vienas kitam, puošėsi šypsenos lipdukais ir piešinukais. Šios dienos spalva buvo geltona, tad mokykloje buvo išties šviesiau. Mokslininkai nustatė, kad vidutiniškai šypsena trunka 4 sekundes, per dieną suaugęs žmogus vidutiniškai nusišypso 20 kartų, o vaikai sugeba šypsotis po 300 kartų per parą. Tad būtent vaikai – šypsenos mokytojai.

Visą savaitę progimnazijoje veikė Komplimentų paštas. Mokiniai ,,Draugystės savaitės“ metu buvo dosnūs komplimentais: stengėsi surasti gerų žodžių, pastebėti klasioko pastangas, pasidžiaugti draugo sėkme, pagirti gražų poelgį. Mieli laiškeliai savaitės pabaigoje pasiekė ir pradžiugino kiekvieną adresatą.

,,Draugystės savaitė“ sutelkė progimnazijos bendruomenę ir ugdė pozityvų sąmoningumą.

Autorius:
Donata Šimkutė – Špėgienė

Nuotraukos:
Donata Šimkutė – Špėgienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas