3-ių klasių mokiniai – edukaciniuose užsiėmimuose Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos STEAM centre

Šiaulių Dainų progimnazijos 3-ių klasių mokiniai dalyvauja mokykliniame projekte „STEAMuko KELIONĖ“. Viena iš projekto veiklų – kovo 13-16 dienomis vykę edukaciniai užsiėmimai Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos STEAM centre. Juos mokiniams pasiūlė 3d klasės mokinio Viliaus mama Vitalija Leščiauskienė. Edukacijos tikslas: sudominti mokinius aplinkui vykstančiais procesais gamtos mokslų, matematikos, technologijų ir inžinerijos kontekste bei dalytis atliktais tyrinėjimais, atradimais, patyrimais.

Edukacinėje veikloje „Kaip nardo naras?“ mokiniai sužinojo kūnų plūduriavimo sąlygas, aiškinosi, kaip kūnų svoris kinta ore ir vandenyje, kuomet vandenyje kūnus veikia Archimedo jėga, ir su savo pagamintais narais pademonstravo, kaip nardo naras. Edukacinės veiklos „Kaleidoskopas“ metu mokiniai išsiaiškino, kad keičiant kampą tarp veidrodžių, gaunamas skirtingas atvaizdų skaičius ir sukurė savo kaleidoskopą. Edukacinės veiklos „Karšto oro gyvatėlė“ metu mokiniai suprato, kad šiluma perduodama iš šiltesnio kūno šaltesniam, pasigamino „gyvatėlę“ bei stebėjo, kaip ji juda dėl konvekcijos. Edukacinės veiklos „Nepažintas mikropasaulis: pamatyk nematomą” metu mokiniai susipažino su mikroskopų sandara, jų rūšimis, praktiškai gamino didinimo sistemą bei stebėjo mikropreparatus ir kitus objektus pro skirtingus mikroskopus, analizavo ir lygino skirtingais mikroskopais gautus vaizdus.

Atlikti tyrimai ir eksperimentai ugdė mokinių pasitikėjimą savo jėgomis, bendravimo ir bendradarbiavimo įgūdžius, gebėjimą veikti ir priimti sprendimus. Už nuostabų atradimo džiaugsmą dėkojame Vilniaus universiteto Šiaulių akademijos STEAM centro specialistei Vitalijai Leščiauskienei.

Informaciją parengė pradinio ugdymo mokytojos Rasa Solovjovienė, Rima Dilinskienė, Lina Mateikienė, Rita Rinkūnaitė

Autorius:
Rasa Solovjovienė, Rima Dilinskienė, Lina Mateikienė, Rita Rinkūnaitė

Nuotraukos:
Rasa Solovjovienė, Rima Dilinskienė, Lina Mateikienė, Rita Rinkūnaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas