Tarptautinės frankofonijos dienos proga svečiuose – Tautvydo ir Rugilės mama

Kovo 20 d., minint Tarptautinę frankofonijos dieną, 5a klasės valandėlės metu mokiniai dalyvavo integruotose veiklose, kurias vedė 5a klasės mokinio T. Švėgždos ir 7b klasės mokinės R. Švėgždaitės mama.  

Ramunė Švėgždienė, prancūzų kalbos mokytoja,  atvyko kartu su Šiaulių Gegužių progimnazijos 8 klasių mokiniais, besimokančiais prancūzų kalbos. Pirmoje veiklos dalyje penktokams buvo pristatyta prancūzų kalba, mokiniai sužinojo apie jos paplitimą pasaulyje, kokiose šalyse ši kalba yra oficiali, kiek žmonių ja kalba visame pasaulyje, kodėl verta jos mokytis ir daug kitų įdomių faktų. 

Antra pamokos dalis buvo pavadinta „Linksmai su prancūzų kalba“. Mokiniai, klausydamiesi linksmų dainelių, mokėsi pirmųjų prancūziškų žodžių, prisistatyti prancūziškai, pasakyti, kaip jaučiasi. Pasiskirstę į penkias komandas, mokiniai išsirinko kapitoną, susikūrė komandos pavadinimą ir dirbdami komandose, naudodamiesi ,,Quizizz“ programėle, atliko užduotis. Laimėtojai buvo apdovanoti saldžiaisiais prizais. Programėle ,,Menti.com“ mokiniai atliko refleksiją. Integruota klasės valandėlė penktokams labai patiko. Jie uždavė pačius įvairiausius klausimus, susijusius su prancūzų kalba, į kuriuos mielai atsakė jau trečius metus prancūzų kalbos besimokantys Šiaulių Gegužių progimnazijos aštuntokai. 

Džiugu, kad mokinių tėveliai aktyviai dalyvauja mokyklos gyvenime ir noriai imasi iniciatyvos, vedant įdomias veiklas, turtinančias mokinių žinias ir suteikiančias naujas patirtis.  

Autorius:
Laima Zeringienė

Nuotraukos:
Laima Zeringienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas