Šiaulių miesto ir rajono bendrojo ugdymo mokyklų 7 klasių mokinių gamtos, informatikos ir tiksliųjų mokslų ,,Linksmųjų ir išradingųjų klubas“ konkursas

  • Paskelbta: 2024-05-02
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 30d. Šiaulių Dainų progimnazijos IT mokytoja Jolita Kaupienė, matematikos mokytoja Erika Janušienė ir fizikos mokytoja Giedrė Kielaitė, organizavo Šiaulių miesto ir rajono bendrojo ugdymo mokyklų 7 klasių  mokinių gamtos, informatikos ir tiksliųjų mokslų  ,,Linksmųjų ir išradingųjų klubas“ konkursą.

Konkurso tikslas – populiarinti gamtos ir tiksliuosius mokslus. Lavinti mokinių loginį mąstymą, dėmesį, pastabumą. Ugdyti mokinių kūrybiškumą, gebėjimą bendrauti ir bendradarbiauti.

Konkurse dalyvavo gausus mokinių būrys, tai iš Šiaulių Ragainės, Gytarių, Rasos, Salduvės, Dainų, Šiaulių rajono Ginkūnų Sofijos ir Vladimiro Zubovo progimnazijų ir Sauliaus Sondeckio menu gimnazijos.

Mokiniai, dirbdami komandose (4 mokiniai komandoje) atliko matematikos, fizikos, informacinių technologijų užduotis. Už kiekvieną atliktą užduotį buvo skiriami balai.

Antroji konkurso dalis – praktinė. Iš duotų detalių kiekviena komanda turėjo sukonstruoti vibro robotuką ir pritaikydami fizikos žinias, kad jis judėtų.                                                        

Autorius:
Informaciją parengė fizikos mokytoja Giedrė Kielaitė

Nuotraukos:
Giedrė Kielaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas