Lietuvių kalbos ir literatūros viktorina 5-tų klasių mokiniams

  • Paskelbė : Kristina Juodeikienė
  • Paskelbta: 2024-04-25
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 25-ą dieną Dainų progimnazijos 5-tų klasių mokiniai buvo pakviesti į lietuvių kalbos ir literatūros viktoriną „Žodis iš širdies“. Renginio tikslas – pagilinti ir įtvirtinti pamokose įgytas žinias, skatinti labiau domėtis gimtąja kalba, literatūra.

Pristatę komandos narius ir paaiškinę komandų pavadinimus penktokai kibo į darbą ir susirungė 3 viktorinos turuose: „Gramatikos šalyje“, „Po knygų pasaulį“, „Įdomiosios užduotys“. Kalbos ir literatūros dalykai penktokams pateikti žaismingai; vaikai buvo išradingi, kūrybiški spėdami vaizdines žodžių grandinėles, atlikdami užduotis, užšifruotas QR kodu, aiškindami frazeologizmus, žaisdami „Alias“, kurio idėja – paaiškinti žodžius KITAIP, naudojant sinonimus, antonimus, grimasas, garsus, tačiau draudžiama naudoti žodžius, turinčius tą pačią šaknį, kaip ir aiškinamasis žodis.

Atsakydami į lengvus ir sudėtingesnius klausimus (jų buvo 30) viktorinos dalyviai įrodė, jog geba mąstyti, samprotauti, greitai reaguoti. Susumavus taškus paskelbti viktorinos nugalėtojai: I vietą užėmė 5a klasės mokiniai (23 taškai), II vietą pelnė 5b klasės mokiniai (22 taškai), III vieta skirta 5d klasės mokiniams (20 taškų), 5c klasės mokinių komanda tenusileido vos vienu tašku (19 taškų). Komandoms įteikti diplomai bei saldūs prizai.

Pasibaigus viktorinai penktokai pasidalino įspūdžiais, pasidžiaugė, jog sužinojo ir naujų dalykų. Mokinių darbą vertinusios lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos Laima Zeringienė, Akvilė Pigulevičienė bei Andžela Valaikienė apibendrino renginį, „kuriame vyravo smagus azartas, komandinis darbas ir mokymosi džiaugsmas – džiugu, kad penktokai myli literatūrą, puikiai išmokę 5 klasės kursą ir tai parodė viktorinoje“.

Nuotraukos:
Rasa Mazaliauskaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas