Dainiečiai susipažino su ,,Mažojo princo" pasauliu

  • Paskelbta: 2024-04-24
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. balandžio 23–24 dienomis 1–8 klasių mokiniai dalyvavo netradicinėje pamokoje kitoje erdvėje – Valstybiniame Šiaulių dramos teatre. Dainiečiai stebėjo spektaklį „Mažasis princas“.

„Mažasis princas“ – tai filosofinė pasaka, švelniai ironizuojanti „rimtą“, tik skaičius ir racionalųjį pradą pripažįstantį suaugusiųjų pasaulį. Čia raginama žvelgti į pasaulį atvira širdimi, kalbama apie tai, kas iš tiesų svarbu šiame gyvenime – meilę, patirtį, draugystę, atsakomybę. Spektaklio režisierius ir inscenizacijos autorius Šarūnas Datenis įsitikinęs, kad vaikams, o kartu ir suaugusiems, vertėtų neužmiršti, kad „tu tampi amžinai atsakingas už tą, ką prisijaukini“.

Spektaklio kūrėjai „Mažojo princo“ pasaulį bando atverti tarsi žmogiškąjį „kosmosą“, paslaptingą erdvę ir kartu žemišką vietą, kurioje įvyksta svarbiausieji gyvenimo pažinimo momentai. Mažojo princo vaidmuo patikėtas aktoriui Aidui Matučiui. Visus likusius personažus: Pilotą, Garbėtrošką, Girtuoklį, Žibintininką, Rožę, Lapę, Gyvatę įkūnijo du aktoriai – Dalius Jančiauskas ir Monika Šaltytė. Spektaklis pateiktas su ypatingu, kone precizišku atidumu vizualiesiems ir muzikiniams sprendimams, o draminio teatro vaidybos stilistika papildoma lėlių ir objektų teatro elementais.

Įgyvendinant vieną iš progimnazijos 2024 metų uždavinių – ugdyti mokinių gyvenimiškus įgūdžius, formuojant jų socialinį sąmoningumą, kultūrinę raišką ir atsakomybę, progimnazijoje didžiulis dėmesys skiriamas sudaryti sąlygas mokiniams įgyti ir plėtoti asmeninę, socialinę, pažintinę, kultūrinę kompetencijas, kurios apjungia vertybines nuostatas, gebėjimus, žinias ir supratimą į bendrą visumą.

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas