Šiaulių Dainų progimnazijos 3-4 klasių mokiniai respublikinėje bendrojo ugdymo mokyklų 1-4 klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikų etnokultūrinėje konferencijoje ,,Skrynelę pravėrus “

  • Paskelbta: 2024-04-17
  • Kategorija: Renginiai

Balandžio 16 d. 3c, 3d ir 4d klasių mokiniai dalyvavo respublikinėje bendrojo ugdymo mokyklų 1–4 klasių mokinių ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikų etnokultūrinėje konferencijoje ,,Skrynelę pravėrus “, kuri vyko Šiaulių „Romuvos“ progimnazijoje. Konferencija skirta Lietuvos etnografinio raštingumo puoselėjimui, tradicijų išsaugojimui.

Mokiniai pasirinkta tema parengė ir pristatė pranešimus. Radvilė Kulikauskaitė (3c kl., mokyt. A. Jurgutavičienė) pasidalino savo sukauptomis žiniomis apie tradicinius lietuviškus patiekalus. Amelija Raubickaitė (3c kl., mokyt. A. Jurgutavičienė) pademonstravo ir papasakojo apie Lietuvos regionų tautinius kostiumus. Gvidas Astramskas (3d kl., mokyt. A. Jonaitienė) supažindino su obuolių sūrio atsiradimo istorija, pateikė jo gaminimo receptą. Patricija Jokšaitė (4d kl., mokyt. R. Solovjovienė) pristatė kulinarinį paveldą: močiutės avižų kisieliaus receptą ir jo gaminimo tradicijas.

Po pranešimų pristatymo mokiniai dalyvavo etnokultūrinėse dirbtuvėlėse, o mokytojai bendravo ir kūrė dirbinius iš molio. 

Džiaugiamės suteikta galimybe pasidalinti gerąja patirtimi.

Autorius:
Rasa Solovjovienė, Aurelija Jurgutavičienė, Audronė Jonaitienė

Nuotraukos:
Rasa Solovjovienė, Aurelija Jurgutavičienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas