Užgavėnių linksmybės Dainų progimnazijoje

  • Paskelbta: 2024-02-14
  • Kategorija: Renginiai

2024 m. vasario 13 dieną nuo ankstaus ryto progimnazijoje šurmuliavo Užgavėnių personažais persirengę ir išraiškingomis kaukėmis pasipuošę mokiniai. Pagal tradiciją, Užgavėnės – tai slenkstis tarp nueinančios žiemos ir ateinančio pavasario. Šventės metu būtina linskmintis ir nesivaržyti: kuo daugiau valgyti, kuo garsiau triukšmauti, kuo nuoširdžiau išdykauti. Dainiečiai taip ir padarė. Persirengėliai visus aplankė klasėse, nešdami žinią, kad žiemai jau laikas trauktis iš kiemo ir užleisti vietą pavasariui. Mokiniai, nešini blynais ir dainuodami dainas, neaplenkė ir progimnazijos direktorės Astos Vaičiūnienės bei kitų mokyklos darbuotojų kabinetų. Sočius mielinius blynus tradiciškai iškepė progimnazijos valgyklos virėjos bei 5–8 klasių mokiniai technologijų pamokų metu. Per Užgavėnes leidžiama paskutinį kartą gausiai ir riebiai pavalgyti, o jau kitą dieną prasideda Gavėnia, trunkanti iki Velykų, kurios metu pasninkaujama, nevalgoma mėsos, vengiama triukšmingų linksmybių.

Pertraukų metu mokiniai visi draugiškai šoko, dainavo, stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą, gėrėjosi vieni kitų kaukėmis. Džiugu, kad Užgavėnių šventė ne tik priminė žiemos pabaigą, bet ir visus dainiečius sutelkė bendrai veiklai.

Dėkojame Užgavėnių šventės organizatoriams - mokinių meninės saviraiškos skatinimo lyderių grupės nariams ir mokinių tarybai.

Autorius:
Laura Pikeliene

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas