Šv. Velykų džiaugsmas Dainų progimnazijoje

  • Paskelbta: 2023-04-07
  • Kategorija: Renginiai

Gera švęsti didžiąsias metų šventes, tokias kaip šv. Velykos, kartu! Tai juk ne tik šventė apie atgimimą, pavasarėjantį orą, dailiai margintus kiaušinius, šeimos susibūrimą, bet ir apie amžiną viltį ir gyvenimą.

Dainų progimnazijos mokiniai taip pat nepamiršo pasiruošti šiai šventei. Velykų laukimas įdarbino visus – nuo pačių mažiausių iki vyriausių. Vaikai margino margučius, ruošė velykines puošmenas, stalo dekoracijas, taip pat gamino, piešė vieną iš šventės akcentų – velykinį zuikutį.

Didįjį penktadienį dainiečiai sutiko kupini džiaugsmo, vilties ir puikių emocijų. Mokinius nuo ankstaus ryto pasitiko pavasariškų melodijų skambesys. I-ojo aukšto fojė mokinių tarybos mokiniai dalino margučius, kuriuos nuspalvinus, kiekvieno laukė staigmenėlė. Pertraukų metu mokiniai ne tik rideno margučius, bet ir jų paslėptų ieškojo progimnazijos erdvėse, kur už kiekvieną atrastą margutį buvo galima išmainyti į saldainį. Ypač didelio visų mokinių susidomėjimo sulaukė netradicinių kiaušinių metimo į krepšį varžybos. Čia savo laimę ir jėgas galėjo išbandyti nuo mažiausio iki didžiausio.

Smagu, kai mokyklos bendruomenė drauge pasitinka artėjančią pavasario šventę su gera nuotaika, nusiteikimu ir bendryste.

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas