Respublikinė 2–4 klasių mokinių nuotolinė patyriminio ugdymo(si) konferencija ,,Įdomieji bandymai“

  • Paskelbta: 2023-04-03
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 30 d. Šiaulių Dainų progimnazijoje vyko respublikinė 2–4 klasių mokinių nuotolinė patyriminio ugdymo(si) konferencija ,,Įdomieji bandymai“. Jos tikslas skatinti mokinius stebėti, tyrinėti gamtoje vykstančius procesus, pasidalinti gautais rezultatais. Gausų konferencijos dalyvių būrį pasveikino ir sėkmingo darbo grupėse palinkėjo progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė. Progimnazijos jaunieji tyrinėtojai atliko eksperimentą „Šventinis balionas“, kurio metu įrodė, kad valgomajai sodai reaguojant su actu susidaro dujos, kurios pripučia balioną.

Džiaugiamės, kad ši konferencija subūrė didelį gamtos mylėtojų, tyrinėtojų, smalsuolių iš visos Lietuvos. Mokiniai, padedami mokytojų, parengė ir pristatė 48 išsamius ir įdomius pranešimus. Pasidalino savo patirtimi, stebėjimais, bandymais bei eksperimentais ir atskleidė įvairius gamtoje vykstančius dėsnius. Supažindino su grunto savybėmis, kaip dygsta sėklos, auga augalai, atskleidė medžio amžiaus nustatymo formulę. Eksperimentais ir bandymais įrodė vykstančias chemines reakcijas buityje ir gamtoje: pripūtė balioną sodos ir acto pagalba, pasigamino grybų rašalą, guminį kiaušinį, „stebuklingą gėlę“, vandens apytakos ratą, aiškinosi druskos savybes, augino pelėsį bei spalvotus kristalus. Atliko įvarius bandymus su vandeniu. Pademonstravo, kaip iš citrinų ir bulvių galima išgauti elektros energiją, o atlikus skirtingų skysčių tankių tyrimą - išgauti trispalvę vėliavą. Įrodė, kad oras užima erdvę ir kaip iš buityje esančių priemonių pasigaminti popierių dovanoms pakuoti.

Gausus dalyvių skaičius įrodė, kad mokiniai yra aktyvūs, smalsūs, žingeidūs bei geba pasidalinti savo pastebėjimais, pateikti išvadas.

Autorius:
Konferencijos organizatoriai

Nuotraukos:
Konferencijos organizatoriai

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas