STEAM veikla mokiniams suteikė kūrybinius sparnus

  • Paskelbta: 2023-04-06
  • Kategorija: Renginiai

Jau visai netrukus bus minima pati gražiausi pavasario šventė – Šv. Velykos, kurios su nekantrumu laukia PUG-2 ugdytiniai. 2023 m. balandžio 4 d. siekdami įprasminti šį laukimą, mokiniai veiklos metu aiškinosi, kokia šios šventės prasmė, kokie būdingi papročiai ir tradicijos ruošiantis Šv. Velykoms. Organizuotos kūrybinės velykinių kiaušinių marginimo dirbtuvės leido išlaisvinti vaikų kūrybiškumą. Nors iš pažiūros kiaušinių marginimo procesas atrodo itin paprastas ir nesudėtingas, tačiau jis yra įdomus ir gebantis aktyviai įtraukti vaikus į kūrybinę veiklą.

Kūrybinėse dirbtuvėse PUG-2 ugdytiniai mokėsi marginti kiaušinius ypatinga technika. Virtus kiaušinius mokiniai įvyniojo į vienkartinio rankšluosčio lapelį, kurį užtvirtino gumyte. Šitaip apvynioję kiaušinius jie mirkė pipetes į skirtingų spalvų dažus ir mažais taškeliais skrupulingai taškavo, kol padengė visą kiaušinio plotą. Labiausiai mokinius motyvavo pats galutinio rezultato laukimas: jie, kaskart išvyniodami vis kitą kiaušinį, su jauduliu smalsiai apžiūrinėjo, kaip jiems pavyko numarginti savo kiaušinius.

Šių kūrybinių dirbtuvių prasmingumas sietinas su galimybe kiekvienam ugdytiniui pademonstruoti savo kūrybiškumą ir pasidžiaugti ne tik savo, bet ir draugo rezultatais – nudažytais margučiais. Džiugina, kad tokia patyriminė veikla išlaisvino kiekvieną vaiką ir suteikė jam kūrybinius sparnus.

Autorius:
Justė Milašauskienė

Nuotraukos:
Justė Milašauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas