ATVIROS INTEGRUOTOS „ROMUVADIENIO“ UGDOMOSIOS VEIKLOS ŠIAULIŲ DAINŲ PROGIMNAZIJOJE

2024 m. gegužės 10 d. Šiaulių Dainų progimnazijoje diena prasidėjo muzikiniu rytmečiu, mokinius, tėvelius, mokytojus pasitiko „Romuvos” gimnazijos grupe “RED” (vadovė Aušra Kardašienė). Smagu buvo stebėti besišypsančius progimnazijos mokinių veidus. Na, o muzikos pamoka 7b klasei buvo neįprasta – ,,Kūno perkusijos eksperimentai“, kurioje žaismingos aktyvios ir muzikalios veiklos, organizuojamos Aušros Kardašienės kartu su gimnazistais, įtraukė ir mokinius, ir muzikos mokytojas, stebėjusias pamoką koleges.

,,Romuvos“ gimnazijos istorijos mokytoja su pagalbiinkėmis Julija, Migle ir Vilte 7d klasėje vedė pamoką ,,Laiko ratas“. Mokiniai veiklomis susidomėjo nuo pirmos akimirkos ir aktyviai dalyvavo viktorinoje, sprendė šaradas apie istorines asmenybes. Pamoka buvo ne tik nuotaikinga, bet ir suteikė naujų žinių bei ugdė pažinimo, komunikavimo, skaitmeninę kompetencijas. Matematikos mokytoja Eglė Girdvilė mokinius supažindino su skaičiuotuvo skaičiavimo gudrybėmis, palygino savo turėtus skaičiuotuvus su mokytojos pristatytaisiais, sprendė loginius galvosūkius.

Pamoką tema ,,Ekonominiai sprendimai geografijoje" vedė ekonomikos mokytoja Simona Zonienė ir geografijos mokytoja Joana Mekšriūnienė. Mokiniai aktyviai įsitraukė į pamokos veiklas, dalyvavo žaidime ,,Klimato svarstyklės“. Septintokai analizavo žmogaus daromą poveikį klimato kaitai, diskutavo, kuri veikla išskiria didesnį CO2 kiekį, siūlė įvairius ekonominius sprendimus, kaip sumažinti emisiją.

7c klasės mokiniai fizinio ugdymo pamokoje, vestoje Danguolės Gaubienės, susipažino su įvairiais pratimais, įvardijo, kokie pratimai buvo sunkiausi ir kokie lengviausi. Lietuvių kalbos ir literatūros pamoką ,,Kaip nepasiklysti literatūros ir kalbos labirinte?“ vedė ,,Romuvos“ gimnazijos mokytoja Dana Streckienė. Pamoka buvo linksma, kūrybinga ir žaisminga. Mokiniai, pritaikydami savo kalbos ir literatūros žinias, lavino loginį mąstymą, kūrybiškumą, mokėsi dirbti komandoje, ugdėsi pažinimo ir komunikavimo kompetencijas.

Informacinių technologijų pamokoje, kurią vedė Renata Baronienė, septintokams prireikė anglų kalbos žinių, kūrybiškumo, bendradarbiavimo, smagus iššūkis buvo sukurti nuotrauką naudojant dirbtinį intelektą.

„Romuvos“ gimnazijos mokinių seimo atstovai turėjo dalykinį susitikimą su Šiaulių Dainų progimnazijos Mokinių taryba. Susitikimo metu romuviečiai pasidalijo savivaldos patirtimi, įtraukė jaunuosius kolegas į mokinių seimo kasdieninės veiklos simuliaciją: Šiaulių Dainų progimnazijos Mokinių taryba planavo renginius ir pristatė savo darbus. Susitikimas vainikuotas gausiomis šypsenomis ir bendra nuotrauka.

,,Romuvadienio“ organizavimo komanda

Nuotraukos:
,,Romuvadienio“ organizavimo komanda

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas