Mokydamiesi prancūzų kalbos, susipažįstame su petankės žaidimu

Atšilus orams, mokanti prancūzų kalbos temą apie sportą, šeštokams buvo smagu žaisti Prancūzijoje (Provanse) 1907 metais gimusį ir visoje šalyje ypač populiarų žaidimą petankę (pranc: la pétanque). Visiems mokiniams tai buvo pirmas kartas, kai jie išbandė šį rutulių sportą. Prancūzijoje organizuojami petankės turnyrai ir čempionatai, o I pasaulio petankės čempionatas įvyko 1959 metais. Manoma, kad šio žaidimo ištakos buvo jau VI amžiuje prieš Kristų senovės Graikijoje, kuomet būdavo žaidžiami monetų (vėliau plokščių plytų, akmeninių kamuolių) metimo į tolį žaidimai.

Šiandien petankė mėgėjiškai žaidžiama daugelyje šalių ir yra malonus laisvalaikio praleidimo būdas, ją  galima žaisti visur – ant smėlio, žvyro, žolės, nepriklausomai nuo amžiaus ir lyties. Petankę žaidžia dvi komandos metaliniais rutuliais (kiekvienas 650-800 g. svorio). Žaidimo tikslas yra, kad rutulys būtų primestas kuo arčiau už priešininko rutulį prie taikinuko – mažo medinis kamuoliuko, dar vadinamo ,,kašanetu” (pranc.: une cochonette, un but).

Žaisdami petankę, mokiniai įgijo naujos patirties, išmoko naujų prancūzų kalbos žodžių, puikiai dirbo komandose ir patyrė teigiamų emocijų.

Prancūzų kalbos mokytoja Laima Zeringienė

Nuotraukos:
Laima Zeringiene

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas