Dalyvavimas DofE programoje – lyg iššūkis sau

Susipažinkite su Vilte, Šiaulių Dainų progimnazijos 8 klasės mokine, kuri siekia The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE apdovanojimai) bronzos ženklelio!

DofE apdovanojimų programa mokinei suteikia galimybę išbandyti save įvairiose srityse siekiant išmokti planuoti asmeninį laiką bei įgyvendinti užsibrėžtus tikslus. Viltės išsikelti tikslai: per žirginio sporto treniruotes su žirgu peršokti užsibrėžto aukščio kliūtį („Aktyvi veikla“); savanoriauti žirgyne, pagelbėti prižiūrint žirgus („Paslaugos“); nupiešti paveikslą-natiurmortą („Įgūdžiai“).

Vilte, iš kur tu sužinojai apie DofE?

Apie DofE programą aš sužinojau Dainų progimnazijos pažintinės dienos metu, kai neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė visiems aštuntokams pristatinėjo DofE programą.

Ar sunku buvo apsispręsti dėl dalyvavimo DofE? Kas tau padėjo, paskatino?

Na, man reikėjo pagalvoti keletą dienų, pasitarti su tėvais. Nebuvo labai sunku apsispręsti, nes mane sužavėjo tai, kad šios programos metu jaunimui galima išbandyti save įvairiose srityse. O labiausiai suviliojo, kad mes ruošimės ir dalyvausime žygyje. Galutinai nusprendžiau dalyvauti šioje programoje, kai sužinojau, kad mano draugės taip pat įsitraukė į šią veiklą.

Kokia tavo mėgstama veikla?

Mano mėgstamiausia veikla yra užsiimti žirgų sportu. Būdama su žirgu aš jaučiuosi laiminga ir atsipalaidavusi. Žirgas man – lyg draugas, su kuriuo drauge siekiame peršokti užsibrėžto aukščio kliūtį.

Ar susidūrei su sunkumais išsikeldama tikslus?

Gal truputį, bet nemanau, kad tai galėčiau pavadinti sunkumais. Sakyčiau, tai buvo labiau iššūkis – sugalvoti, ką aš noriu pasiekti, ir išsikelti tikslus.

Ar nuotoliniu būdu sunkiau siekti savo tikslų?

Na, net nežinau, išsikelto tikslo siekiu ne nuotoliniu būdu, o kiekvieną dieną treniruodamasi su savo žirgu.

Ar skatintum mokinius dalyvauti DofE programoje?

Žinoma, kad skatinčiau, nes tai yra  puiki galimybė atskleisti save skirtinguose dalykuose.

Ką tau padėjo suprasti dalyvavimas DofE programoje? Kokias asmenines savybes atskleidei?

Dalyvavimas DofE programoje man padėjo suprasti, kad tikslo siekti nėra lengva. Manau, pagrindinę savo savybę atskleidžiau – tai užsispyrimas ir atkaklumas, kai tikslo siekti sekasi sunkiai.

Sėkmės, Vilte, siekiant savo užsibrėžtų tikslų!

Linkime, kad išbandžiusi save skirtingose srityse, priartėtum prie savo svajonės! 

Neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas