Pedagogų edukacinė išvyka

  • Paskelbta: 2023-06-21
  • Kategorija: Išvykos

Baigiantis mokslo metams Dainų progimnazijos pedagogų kolektyvas lankėsi unikalioje Lietuvos pamario gyvenvietėje Drevernoje. Čia, kultūros namų salėje, Klaipėdos ,,Varpo“ gimnazijos direktorė Rasa Mašurinienė skaitė paskaitą ,,Mokyklos bendruomenės mikroklimato stiprinimo kūrimas“. Aktyvinantys, emocinį intelektą ugdantys žaidimai, linksmos užduotys (,,Prabudulis“) padėjo dar geriau pažinti vienam kitą, smagiai pabendrauti, o Mažosios Lietuvos desertas – gliumzinis pyragas ir kafija – atskleidė savitą šio krašto etninį paveldą. Tačiau viešnagės ,,vinis“ buvo Drevernos folkloro ansamblio ,,Žuvytis“ kultūrinė programa. Tai ne šiaip koncertas, o ,,gurkšnis“ gaivaus folkloro, kai pedagogai ir dainavo, ir šoko, ir mokėsi šio krašto vėjų, žuvų, paukščių pavadinimų ir galėjo pasijusti tikrais šišioniškiais. O apie ansamblio vadovės, šišioniškių kalbos puoselėtojos Virginos Asnauskienės geros energijos ,,užtaisą“ buvo kalbama per visą kelionę.

Pasiplaukiojimas po Kuršių marias, žvilgsnis į Mirusias kopas iš marių pusės, migla, susiliejanti su marių vandenimis – visa tai lyg nubraukė buvusius rūpesčius, padėjo atsipalaiduoti, įgyti naujų patirčių.

Mokyklos pedagogų bendruomenė dėkinga direktorei A.Vaičiūnienei už organizuotą turiningą išvyką. Grįžome artimesni, ,,savesni“, geresni.

Nuotraukos:
Neringa Vėlienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas