EDUKACIJA ENERGETIKOS IR TECHNIKOS MUZIEJUJE

  • Paskelbta: 2023-06-05
  • Kategorija: Išvykos

Mokslo metų užbaigimo proga 4b klasės mokiniai drauge su savo tėveliais ir klasės vadove dalyvavo edukacijose Energetikos ir technikos muziejuje Vilniuje. Mokiniai lankėsi Virsmo salėje – naujausioje 1000 kv. m ETM erdvėje – interaktyvioje ekspozicijoje, čia jie sužinojo apie žmogaus santykį su energija. Virsmo salės centre, Faradėjaus narve, yra įrengtos dvi didžiausios Tesla ritės Baltijos šalyse, o salės pašonėje mokiniai išvydo atvertus istorinius pirmosios viešosios Vilniaus miesto elektrinės kamino pamatus, kurių vieta iki šiol nebuvo tiksliai žinoma.

Virsmo salė sukurta siekiant įkvėpti domėtis mokslu, technologijomis, pristatyti tiksliuosius mokslus suprantamu ir įtraukiančiu būdu. Kiekvieną eksponatą pristatė muziejaus edukatorės, ketvirtokų laukė ir interaktyvūs iššūkiai. Įvykdę iššūkį, mokiniai sugeneravo energiją, kuri buvo verčiama energijos Kvantais, o energijos Kvantus galėjo išsikeisti į suvenyrus ir įgijo Virsmo salės inžinieriaus atestatą.

Po to visi lankėsi Pinigų muziejuje, čia sužinojo apie bankininkystės raidą pasaulyje ir Lietuvoje. Mokiniai ne tik išvydo turtingas ekspozicijas ir susipažino su Lietuvos bei kitų šalių pinigų istorija, bet aktyviai dalyvavo pažinimo procese, pasigamino savo banknotą.

Autorius:
Irena Kazymirkienė

Nuotraukos:
Irena Kazymirkienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas