DofE kvalifikacinis žygis įveiktas

     2023 m. birželio 6–8 dienomis Šiaulių Dainų progimnazijos DofE komanda dalyvavo kvalifikaciniame žygyje. Mokiniai visus mokslo metus nuosekliai siekė užsibrėžtų tikslų, mokėsi, tobulėjo ir galiausiai žygiavo iki pergalingo finišo, nepaisydami iškilusių sunkumų. Dofiukai įveikė per 24 kilometrus pritaikydami turimas žygeivių žinias ir susitelkę į bendrą tikslą. 

     Dviejų dienų kvalifikacinį žygį baigė šios mokinės: Marija Kurapkytė (8a kl.), Atėnė Neimantaitė (8a kl.), Anetė Pargaliauskaitė (8a kl.), Kamilė Kunickaitė (8b kl.), Emilija Kaulokaitė (8b kl.), Gabrielė Geringsonaitė (8b kl.),    Ema Borusaitė (8c kl.), Viltė Priežgintaitė (8c kl.), Dovilė Balbonaitė (8b kl.), Gabija Krapikaitė (8b kl.). Mokinius žygiui pasiruošti padėjo  DofE žygio vadovas Sergejus Staponkus.

     Dainų progimnazijos DofE koamndos narė Anetė pasidalino kvalifikacinio žygio įspūdžiais: „Kvalifikacinis žygis siekiant bronzos medalio iš tikro yra kietas riešutėlis. Atrodė, jog nieko sunkaus nebus: yra žemėlapiai, kompasas, draugai, geri batai. Bet visgi, viskas įvyko visai kitaip negu mūsų komanda galvojo. Kaitri saulė ir karštis mus visas slėgė ant žemės, batai pradėjo trinti pėdas ir prie viso to, pradėjome vis pasiklysti… Esant pievose, žolynuose, be jokios gyvos dvasios, galvojome reikia skambinti žygio vadovui ir prašyti pagalbos. Bet ne, esant mūsų visai komandai, vieną kitą užmotyvavome ir neleidome pasiduoti. Per visas kančias ir vargus radome laimingai radome stovyklavietę. Visa patirtis leido suprasti kaip svarbu yra bendruomeniškumas ir kalbėjimas komandoje, nes visgi: vienas už visus, visi už vieną! Ir pasidavimas - nėra tokio pasirinkimo...“.

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Sergejus Staponkus

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas