Informacinių technologijų būrelio „VEX IQ Robotika“ narių triumfas varžybose „Robotų intelektas 2023“

Net 9-us metus KTU Studentų miestelyje organizuojamos tarptautinės autonominių robotų varžybos „Robotų intelektas 2023“, skirtos ne tik robotikos entuziastams, bet ir besidomintiems technologinėmis naujovėmis Lietuvoje. Tai vienos iš didžiausių autonominių robotų varžybų Lietuvoje, kurių tikslas – skatinti robotikos ir mechatronikos sprendimų taikymą.

2023-05-20 d. Dainų progimnazijos mokiniai Arnas Šidlauskas, Matas Vladyka,  Martynas Žiedas ir Tomas Urbonas į varžybas vežėsi net 8 savo sukonstruotus ir suprogramuotus Vex IQ robotus ir dar du komandos narių sukonstruotus mini sumo robotus. Jie varžėsi trijose rungtyse: mini sumo rungtyje, o jų suprogramuoti robotai bandė atvežti saldainius ir šaškes.

Džiaugiamės puikiais mokinių pasiekimais: saldainių rinkimo rungtyje pirmą vietą užėmė Arnas Šidlaukas (8b), antrą vietą – Matas Vladyka (8b), trečią vietą – Martynas Žiedas (6c). Šaškių rinkimo rungtyje pirmą vietą užėmė Tomas Urbonas (6c), antrą vietą – Matas Vladyka (8a), trečią vietą - Arnas Šidlaukas (8b).

2023-05-26 d. „VEX IQ Robotika“ būrelio narai susirinko pasidžiauti metų rezultatais, suvalgė draugystės picą, aštuntokai dalijosi patirtimi ir patarimais su jaunesniais būrelio nariais.

Autorius:
Informaciją parengė informacinių technologijų mokytoja metodininkė Jolita Kaupienė

Nuotraukos:
Jolita Kaupienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas