Dainiečiai dalyvavo Šiauliai Tech organizuotame mokslo maratone: Inžinieriaus iššūkis

Gegužės 29 d. šeši Šiaulių Dainų progimnazijos aštuntokai: Matas Vaitkus, Jovaras Tautkus, Martynas Zykas, Simonas Jocas, Rokas Zelba ir Ignas Narkevičius dalyvavo Šiauliai Tech organizuotame mokslo maratone: Inžinieriaus iššūkis 8 klasių mokiniams.

Mokslo maratono metu aštuntokai turėjo išspręsti dvi užduotis: inžinerinę - sukonstruoti lenktyninį automobilį ir intelektualinę - atsakinėti į klausimus apie automobilius.

Pirmoje dalyje mokiniai susipažino su lenktyniniais automobiliais, juos veikiančiomis fizikinėmis jėgomis, jėgų poveikio judėjimo trajektorijai ir greičiui. Mokiniai susipažino su tokiomis sąvokomis kaip varomoji jėga, aerodinamika.

Susipažinę su teorine dalimi, mokiniai turėjo surinkti lenktyninį automobilį ir atlikti eksperimentą - kokį poveikį automobilio pagreitėjimui turi įveiktai distancijai turi nuokalnės statumas.

Pagrindinės edukacijos ir užduoties tikslas parodyti mokiniams kaip mes galime pritaikyti tarpdalykinį ugdymą ir tyrinėjant F1 bolidus sujungti kelias disciplinas: Inžineriją ir fiziką - kalbėtis su mokiniais apie kinetinę energiją, masę, trintį, pagreitį; matematiką - matuoti įveiktą atstumą, kurti grafikus ir dizainas - konstruoti patį automobilį.

Antroje dalyje mokiniai dalyvavo protmušyje, kur turėjo atsakyti į klausimus susijusius su automobiliais.

Mokslo maratone dalyvavo 11 komandų iš Šiaulių miesto progimnazijų.

Džiaugiamės ir didžiuojamės dainiečiais, protmūšyje užėmusiais 3 vietą.

 

Autorius:
Kristina Juodeikienė, Simona Domkutė

Nuotraukos:
Simona Domkutė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas