Tėvelių iniciatyva „Atšvaitų paroda“

  • Paskelbta: 2024-10-14
  • Kategorija: Renginiai
Įsibėgėjus rudeniui, vėlai švintant ir anksčiau temstant, intensyviausias eismo laikas vis dažniau vyksta tamsoje – rytais ir vakarais, todėl atšvaitas pėstiesiems tampa dar labiau reikalingas ir būtinas. Dainų progimnazijos tėvelių organizuotos iniciatyvos „Atšvaitų paroda“ tikslas – priminti mokiniams, kad einant tamsoje ar esant blogam matomumui būtina su savimi turėti taisyklingai pritvirtintus atšvaitus, neštis šviečiantį žibintą ar vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais. Mokiniai į parodą atnešė atšvaitus, kurie ramiai ilsisi rašomojo stalo stalčiuje.
Mokytojos dar kartą mokiniams priminė taisyklingą atšvaito nešiojimo reikšmę. Labai svarbu taisyklingai pritvirtintas atšvaitas, kadangi jis pats nešviečia, o tik atspindi šviesą. Atšvaitą prie drabužių reikėtų pritvirtinti taip, kad jis būtų gerai matomas iš visų  pusių bei jo neuždengtų kiti daiktai.  
Atšvaitų būna įvairių dydžių, formų, spalvų. Jie gali būti kieti, minkšti, tvirtos juostelės ar žaisliukų formos, prikabinami ar prilipinami, todėl kiekvienas, atsižvelgdamas į savo skonį, stilių ir patogumą gali rinktis labiausiai tinkamą. Parodoje buvo galima išvysti atšvaitų įvairovę.
Kviečiame rūpintis ne tik savo, bet ir aplinkinių saugumu.
Dėkojame tėveliams už prasmingą iniciatyvą.

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas