Solidarumo bėgimas 2024

  • Paskelbta: 2024-10-03
  • Kategorija: Renginiai

 Dainų progimnazijos stadione vyko PUG,  1–8 klasių mokinių Solidarumo bėgimas 2024, kurį inicijuoja organizacija ,,Gelbėkit  vaikus“. Ši organizacija stengiasi apsaugoti vaikus nuo smurto, netinkamo elgesio, siekia, kad pasaulis kiekvienam vaikui suteiktų teisę į išlikimą, apsaugą, vystymąsi ir pilnavertį gyvenimą. Solidarumo bėgimas – tai fizinio aktyvumo iniciatyva, kuria siekiama ugdyti bendrystę, skatinti empatiją ir vienas kito palaikymą.

Progimnazijos sveikatinimo lyderių grupės nariai išdalino klasių vadovams lipdukus su organizacijos ,,Gelbėkit vaikus“ simboliu. Mokiniai, bėgimo metu, užsiklijavo lipdukus ant krūtinės. Tuo organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ primena kiekvienam vaikui, kad jie yra ne vieni, kad patyrus sunkumų, gali gauti psichologinę, socialinę ir finansinę paramą. Organizacija ,,Gelbėkit vaikus“ remia vaikus, gyvenančius skurde, patyrusius stichinių nelaimių ar ištikus kariniams konfliktams.

Solidarumo bėgimo dalyviai, Dainų progimnazijos mokiniai, bėgdami kartu, dar kartą prisiminė kokia svarbi yra bendrystė. Ypatingai svarbu ištiesti pagalbos ranką tam, kuris patiria sunkumus. Pasibaigus bėgimui, klasių vadovai įteikė kiekvienam mokiniui padėkas. Bėgimo metu paaukotos lėšos pervestos organizacijai ,,Gelbėkit vaikus“.

Dėkojame už jūsų gerumą.

Autorius:
Inga Petrukonienė

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas