Vaikų ir Jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Kūrybinės fotografijos dirbtuvės „Atrask save kadre“ su Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto profesoriumi, fotografu Romualdu Požerskiu

  • Paskelbta: 2023-12-12
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. lapkričio 28 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje įsibėgėjo vaikų ir jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.  Viena iš veiklų - kūrybinės fotografijos  dirbtuvės „Atrask save kadre“. Kauno Vytauto Didžiojo Universiteto profesorius, fotografas Romualdas Požerskis vedė edukaciją- paskaitą „Fotografija – raktas į pasaulį ir save“. 

Romualdas Požerskis yra vienas garsiausių Lietuvos fotomenininkų, Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas, VDU Menų fakulteto Šiuolaikinių menų katedros profesorius. 

Fotografija profesorius užsiima jau apie keturis dešimtmečius, yra išleidęs daug pripažinimą pelniusių fotoalbumų ir kitų leidinių („Legendiniai Žalgirio vyrai“, „Lietuvos senamiesčiai 1974-1985“ ir daug kitų), jo parodos eksponuojamos garsiose pasaulio galerijose JAV, Vokietijoje, Olandijoje, Japonijoje, Čekijoje ir kitose šalyse.

Lietuvių fotografijos klasiku vadinamas R. Požerskis yra Lietuvos fotomenininkų sąjungos narys, tarptautinės fotografų sąjungos FIAP tikrasis narys, tarp daugybės jo pelnytų apdovanojimų – ne tik Nacionalinė premija, bet ir ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžius.

Mokiniai buvo sužavėti fotografijų serijomis, dalinosi įspūdžiais su fotografu, kokios serijos jiems labiausiai patiko. Daugiausiai klausimų sulaukė refleksijų serija apie Bangladešo vaikus ir paties profesoriaus jaunystės keliones su motociklais.

Vyresnius mokinius sužavėjo festivalio „Degantis žmogus“ foto serijos. Sugraudino mokinius foto serijos apie dovanojamus Lietuvos mokinių žaislus Bangladešo vaikams, apie aklo žmogaus gyvenimą.

 Kūrybinės fotografijos  dirbtuvės su profesoriumi, fotografu Romualdu Požerskiu jaunimui – dovana ir galimybė pažinti talentingus kūrybos žmonės. Dėkojame fotografui už edukaciją ir linkime neblėstančio kūrybingumo.

Autorius:
Marytė Ruzgytė

Nuotraukos:
Marytė Ruzgytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas