Vaikų ir Jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Kūrybinės teatro dirbtuvės „Atrask save scenoje“ su Klaipėdos jaunimo teatro aktore Rugilė Latvėnaite

  • Paskelbta: 2023-10-17
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. spalio 2 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje įsibėgėjo vaikų ir jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Viena iš veiklų - kūrybinės teatro dirbtuvės „Atrask save scenoje“. Klaipėdos jaunimo teatro aktorė Rugilė Latvėnaitė vedė edukaciją „Pažink aktorių savyje“.

Mokiniai buvo aktyvūs dalyviai, kurie geranoriškai įsitraukė į visas aktorės pasiūlytas veiklas. Įvairių teatrinių žaidimų metu vaikai net nepajuto, kaip žingsnis po žingsnio susipažino su savo kaip aktoriaus galimybėmis. Kiekvienas, atskleisdamas įvairias nuotaikas, veiksmus ir vietą erdvėje, turėjo galimybę įsikūnyti į vis naujus vaidmenis. Mokiniai aptarė, kokias savybes turi turėti aktorius, kaip atrodo aktoriaus diena, žaidė žaidimus atminčiai, dėmesiui, reakcijai, vaizduotei lavinti, bandė įsijausti į skirtingus personažus.

Rugilė Latvėnaitė mokėsi Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje, baigė  Klaipėdos universitetą, Menų fakultetą, vaidybos studijas, mokėsi Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje (magistro studijos). Dirba Klaipėdos jaunimo teatre aktore. Grupėje „Graži ir ta galinga“ yra būgnininkė ir dainininkė.   Kūrybinės teatro dirbtuvės su Rugilė Latvėnaite jaunimui – dovana ir galimybė pažinti talentingus kūrybos žmonės. Dėkojame aktorei už edukaciją ir linkime neblėstančio kūrybingumo.

Nuotraukos:
Danutė Sakalauskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas