Vaikų ir Jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Kūrybinės teatro dirbtuvės „Atrask save scenoje“ su Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktore Monika Šaltyte

  • Paskelbta: 2023-10-04
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. rugsėjo 25 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje startavo vaikų ir jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Viena iš veiklų - kūrybinės teatro dirbtuvės „Atrask save scenoje“. Valstybinio Šiaulių dramos teatro aktorė Monika Šaltytė vedė edukaciją „Kur gyvena vaizduotė?“. Mokiniai, atlikdami įvairius teatrinius pratimus, bandė ieškoti savęs scenoje. Pasitelkdami teatro raiškos priemones, vaikai stengėsi išlaisvinti savo vaizduotę.

„Buvo labai smagu susitikti su Šiaulių dramos teatro aktore Monika. Užsiėmimas prasidėjo susipažinimo žaidimu su kamuoliu, prisistatėme, kas esame ir kokius pomėgius turime. Kartu su klasės draugais kūrėme bendrą eilėraštį, pasakydami, ką matėme per vasaros atostogas. Mokėmės, kaip reikia teisingai atsipalaiduoti ir susikaupti. Pasidalinome aplinkos garsais, kuriuos girdėjome. Labai smagiai praleidome laiką“,– dalinosi savo įspūdžiais iš kūrybinių teatro dirbtuvių mokinė Augustė Steponavičiūtė.

Monika Šaltytė mokėsi Šiaulių Dainų progimnazijoje (tuometinėje 15 vidurinėje mokykloje), Šiaulių Juliaus Janonio gimnazijoje, baigė Lietuvos muzikos akademiją. Dirba Valstybiniame Šiaulių dramos teatre aktore. Aktorė yra pelniusi nemažai apdovanojimų už savo vaidmenis. Kūrybinės teatro dirbtuvės su Monika Šaltyte jaunimui – dovana ir galimybė pažinti talentingus kūrybos žmonės. Dėkojame aktorei už edukaciją ir linkime neblėstančio kūrybingumo.

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas