Viktorina ,,Nuo grūdo iki duonelės“

  • Paskelbta: 2023-02-24
  • Kategorija: Renginiai

Šiaulių Dainų progimnazijoje vyko Šiaulių miesto bendrojo ugdymo mokyklų pirmų klasių mokinių viktorina ,,Nuo grūdo iki duonelės“. Jau tradiciniu tapęs renginys kasmet sukviečia mokinius pasitikrinti žinias apie duonos gaminimą seniau ir dabar. Viktorina primena mokiniams, kaip sunku užauginti duoną, kiek darbo reikia įdėti, norint turėti duonos ant stalo. Ugdomos mokinių vertybinės nuostatos: pagarba darbui, duonai, žmogui.

Šiemet viktorinoje dalyvavo mokiniai iš Šiaulių Centro pradinės mokyklos, VšĮ Šiaulių jėzuitų mokyklos, Šiaulių Gegužių, ,,Rasos" ir Dainų progimnazijų. Visus sveikino ir linkėjo sėkmės viktorinoje Dainų progimnazijos pradinio ugdymo metodinės grupės pirmininkė Rasa Viliuvienė. Šokis, kurį atliko lietuvių liaudies šokių kolektyvas ,,Šermukšnėlė“, vadovaujamas Indrės Šerpytienės, suteikė daug teigiamų emocijų bei padėjo prisiminti lietuvių liaudies papročius. Susikaupti aktyviai veiklai kvietė 2e klasės mergaičių daina ,,Ant mano delno guli duonelė“. Mokines ruošė muzikos mokytojas Mantas Babrauskas. Viktoriną organizavo pradinių klasių mokytojos Violeta Tamulienė, Jūratė Eirošienė ir Inga Petrukonienė. Mokinukai varžėsi, kas daugiau žino mįslių, patarlių apie duoną. Rungėsi atsakinėdami į klausimus apie duonos gaminimo etapus. Siekė atpažinti senovinius įrankius, reikalingus duonos kepimui, įvardinti javus, iš kurių užauga grūdai duonai. Viktorina vyko grupelėmis ir individualiai bei naudojant išmaniąsias technologijas. Teisingus mokinių atsakymus lydėjo šypsenos ir plojimai.

Viktorinos pabaigoje visi mokinukai buvo apdovanoti padėkos raštais. Pavaišinti gardžia duonele. Mokiniai ir mokytojai pasidalino savo įspūdžiais apie viktoriną bei pasidžiaugė puoselėjamomis vertybėmis.

Autorius:
Inga Petrukonienė

Nuotraukos:
Inga Petrukonienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas