Dainiečiai vijo žiemą iš kiemo

  • Paskelbta: 2023-02-22
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. vasario 21 dieną nuo ankstaus ryto progimnazijoje šurmuliavo Užgavėnių personažais persirengę ir išraiškingomis kaukėmis pasipuošę mokinių tarybos nariai bei 3b, 3d, 4c, 4e klasių mokiniai. Persirengėliai netikėtai visus aplankė klasėse, nešdami žinią, kad žiemai jau laikas trauktis iš kiemo užleidžiant vietą pavasariui. Mokiniai, nešini blynais ir dainuodami dainas, neaplenkė ir progimnazijos direktorės Astos Vaičiūnienės bei kitų mokyklos darbuotojų kabinetų. Mieliniai blynai buvo gardūs ir sotūs, nes kepti su meile progimnazijos valgyklos virėjų ir pačių mokinių technologijų pamokų metu. Sakoma, kad jei per Užgavėnes gerai pavalgysi, visus metus būsi sotus, riebus ir stiprus.

Dainų progimnazijos vadovai mokytojų kambaryje buvo paruošę gardžią staigmeną mokytojams. Užmaišyta blynų tešla, gardi uogienė laukė visų nuo ankstaus ryto. Pertraukų metu, bendraujant vieni su kitais, mokytojai galėjo išsikepti po gardų blyną.

Užgavėnių dienos kulminacija – šventė progimnazijos kiemelyje. Vaikai šoko, dainavo, stebėjo Lašininio ir Kanapinio kovą, gėrėjosi vieni kitų kaukėmis.

Džiugu, kad Užgavėnių šventė ne tik visiems priminė žiemos pabaigą, bet skleisdama puikią nuotaiką ir šilumą dainiečių širdyse visus sutelkė bendrai veiklai.

Dėkojame Užgavėnių šventės organizatoriams - mokinių meninės saviraiškos skatinimo lyderių grupės nariams ir mokinių tarybai.

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas