Dainiečiai ruošiasi iššūkius pasitikti drąsiai

“Verslo įmonės ieško darbuotojų, kurie demonstruoja ne tik puikius akademinius rezultatus, bet moka dirbti komandoje, savarankiškai tobulėti ir priimti sprendimus. Būtent tokius įgūdžius ugdo DofE apdovanojimų programa.”

Lina Gelumbauskaitė, PricewaterhouseCoopers

Kovo 25 dieną dainiečių klubo „Iššūkiai drąsiai“ dalyviai susitiko su The Duke of Edinburgh’s International Award programos DofE žygių šešiolikos metų patirtį sukaupusia DofE vadove Viktorija Kasperiūniene, Panevėžio 5-osios gimnazijos mokytoja, ir jos II d gimnazinės klasės mokine Migle Kasarauskaite, DofE klubo nare. Žygio vadovė Viktorija akcentavo, kad  meilė gamtai, laukinės gamtos iššūkiai viliojo nuo pat vaikystės bei ruošė stiprius pamatus galimybei pasiekti aukščiausias pasaulio kalnų viršūnes. Orios žygeivės dvasią paveldėjo ir jos mokiniai. Pasak Miglės, iškentusios apavo pritrintų kojų pūslių didžiausius skausmus, visus žygio išbandymus ir nepalankausio oro išdaigas labiausiai padėjo įveikti komandos bendrystė ir lyderystė. Norą pasiduoti atsisakant tikslų iškilus problemoms nugalėjo šūkis: „Kada gi daugiau, jei ne dabar?“. Tad kruopštus komandos pasirengimas žygiams: dalyvių darnių santykių formavimas, fizinis ir psichologinis  pasiruošimas, optimalaus maršruto bei „amunicijos“ pasirinkimas garantuoja pergalę prieš baimes, stiprina pasitikėjimą savimi diskomforto zonoje, kur žinios įgauną jėgą praktikoje. Pranašiškai skamba amerikiečių motyvacinių knygų rašytojo Zig Ziglar mintis, kad kiekvienas yra gimęs būti nugalėtoju, bet norint juo tapti, reikia planuoti, ruoštis ir tikėtis nugalėti. Žygiai gamtoje yra smagiausias būdas išeiti iš komforto zonos įveikiant iššūkius, nežinomybės baimę, lavinant kritinį bei kūrybinį mąstymą, mokantis dirbti komandoje, pozityviai sprendžiant konfliktus, tyrinėjant bei puoselėjant nuostabiąją Lietuvos gamtą, stiprinant asmenines karjeros kompetencijas.

The Duke of Edinburgh’s International Award programos unikalumas:

„DofE apdovanojimų dalyviai nekonkuruoja tarpusavyje, jie tobulina savo paties asmenybę. Net jei ir programos dalyviai vykdo tą pačią veiklą, jų tikslai ir jų siekimo greitis gali visiškai skirtis dėl turimų gebėjimų, aplinkos poveikio, ankstesnės patirties. Kadangi programos tikslas yra tapti geresniu žmogumi, o ne aplenkti kitą, praktiškai visi dalyviai, parodę atkaklumą ir užsispyrimą, pasiekia savo tikslus. Geresnis savęs pažinimas ir asmeninių iššūkių įveikimas tampa didžiausiu apdovanojimu jaunam žmogui.“ Tad po žygio įgytos kompetencijos yra vertingesnės už Jungtinės Karalystės karališkosios šeimos HRH Princo Edvardo teikiamus apdovanojimus: Bronzos, Sidabro, Aukso DofE žygių ženklelius, kurie tik primena, kad  karjera  „mūsų rankose“.

Dainietės po renginio reflektavo ir įvertino susitikimą: „buvo labai įdomu, daug sužinojau“, „tikrai, labai aiškiai papasakojo, kaip viskas vyksta su kokiais sunkumais susiduriama“.

Susitikimo viešnioms įteikti Šiaulių Dainų progimnazijos direktorės Astos Vaičiūnienės padėkos raštai.

Informaciją parengė PO konsultantė Elmyra Damonskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas