Respublikinės PUG ir pradinių klasių mokinių konferencijos „Nuo raidės iki knygos“ dalyviai

Lapkričio 30 d. Šiaulių Jėzuitų mokykloje vyko respublikinė pradinių klasių konferencija „Nuo raidės iki knygos“. Konferencijos tikslas – mokinių pažinimo, komunikavimo, kūrybiškumo, skaitmeninės ir socialinės kompetencijos ugdymas per skirtingas, vaikų interesus atitinkančias veiklas.                                           

Šiaulių Dainų progimnazijos mokiniai dalyvavo įvairiose konferencijos sekcijose. 2c kl. mokinys Nidas Šmigelskas, 3b kl. mokinys Arnas Kriaučiūnas, 3d klasės mokiniai Aleksandra Andrijonaitė ir Arijus Paulauskis dalyvavo sekcijoje ,,Ir KITAIP apie raidę yra TAIP". Dirbdami komandoje, mokiniai turėjo sugalvoti ar atrasti žodį, užprogramuoti edukacinę bitutę ir keliauti tinkamu keliu, atrasti pasislėpusį sakinį bei patiems pasidaryti knygutes.                                                           4c klasės mokinė Gustė Valauskaitė (mokyt. D. Sinetar) dalyvavo anglų kalbos sekcijoje ,,My favourite book" ir pristatė savo mėgstamiausią knygą anglų kalba. 4c klasės mokinė Viktorija Sireikytė (mokyt. L. Mateikienė) ir 4d klasės mokinė Patricija Jokšaitė (mokyt. R. Solovjovienė) dalyvavo komandinėje viktorinoje „Atverk knygos langą“, kur keliavo po knygų pasaulį ir atsakinėjo į įvairius klausimus.                                                                                                                                                                

Dalyvavimas konferencijoje skatino mokinių savivertę ir pasitikėjimą savo jėgomis, ugdė mokinių lietuvių kalbos ir literatūros pažinimą, gebėjimą naudotis skaitmeninėmis priemonėmis. Džiaugiamės kūrybiškais ir kritiškai mąstančiais mokiniais,  gerbiančiais knygas ir skaitančiais jas lietuvių bei anglų kalbomis.                                                                                             

Autorius:
Rasa Solovjovienė, Aurelija Juozapaitienė

Nuotraukos:
Rasa Solovjovienė, Aurelija Juozapaitienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas