Dalyvavimas DofE programoje skatina mesti iššūkį sau

  • Paskelbė : Kristina Juodeikienė
  • Paskelbta: 2023-04-14
  • Kategorija: Didžiuojamės

Kviečiame susipažinti su Atėne, Šiaulių Dainų progimnazijos 8a klasės mokine, kuri 2022–2023 mokslo metais siekia The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE programa) bronzos ženklelio!

Atėne, iš kur tu sužinojai apie DofE programą?

Apie DofE programą sužinojau iš praeitais mokslo metais DofE programoje dalyvavusių ir ją pristačiusių aštuntokų. Mokinių pristatymas man paliko įspūdį ir susidomėjau dalyvauti.

Ar sunku buvo apsispręsti dalyvauti DofE programoje?  

Apsispręsti tikrai nebuvo sunku, nes tik išgirdusi apie iššūkių sau metimą ir ne vieną, o tris, iškart užsinorėjau dalyvauti ir išbandyti save. Be to, kad pati norėjau dalyvauti, sužinojusi, kad ir draugės dalyvaus, dar labiau panorau patirti visus iššūkius komandoje.

Ar susidūrei su sunkumais keldama sau tikslus DofE programoje?

Galvojau kokios veiklos būtų naudingos ir patogios mano kasdienybėje, ką norėčiau išbandyti. O kadangi visada noriu išbandyti ką nors naujo, mintys atėjo lengvai ir savaime.

Kokia tavo yra mėgstama veikla?

Mano mėgstamos veikos yra knygų skaitymas, fotografavimas, vaidyba, piešimas.

Dalyvavimas DofE programoje, ką tau padėjo suprasti?

DofE man padėjo suprasti, kad norint pasiekti tikslą reikia turėti tikslų planą ir jo pasiryžti laikytis. Tikslams įgyvendinti reikia kantrybės, ryžto ir valios. Taip pat yra labai svarbu išmokti planuoti savo laiką.

Ar skatintum mokinius dalyvauti DofE programoje? Kodėl?

Skatinu dalyvauti DofE programoje tuos, kurie nori mesti sau iššūkius, pabandyti ir išmokti ką nors naujo.

Dalyvaudama DofE programoje kokius tikslus esi sau išsikėlusi?

Mano užsibrėžti tikslai: padaryti tiltelį iš stovimos pozicijos, išmokti groti kūrinį gitara, savanoriauti teikiant pagalbą pradinio ugdymo mokytojai.

Kokią veiklą esi pasirinkusi, kaip pagrindinę programos veiklą?

Pagrindine veikla pasirinkau grojimą gitara. Ilgą laiką gitara stovėdavo kambaryje dažniausiai neliečiama. Tik kartas nuo karto pagrodavau trumpas ištraukas. O DofE paskatino susimąstyti ir pabandyti išmokti groti visą kūrinį. Dabar labai džiaugiuosi šiuo pasirinkimu.

Dalyvavimas DofE programoje parodo, kad jaunas žmogus geba ilgą laiką atkakliai siekti išsikelto tikslo ir užbaigti, ką pradėjęs, iki galo.

Atėne, linkime tau sėkmės ir ryžto!

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas