Dalyvavimas DofE – didina pasitikėjimą savimi

Kviečiame susipažinti su Marija, Šiaulių Dainų progimnazijos 8a klasės mokine, kuri 2022–2023 mokslo metais siekia The Duke of Edinburgh’s International Award (DofE programa) bronzos ženklelio!

Marija, iš kur tu sužinojai apie DofE programą?

Apie DofE programą sužinojau iš draugės, kuri dalyvavo tuo metu šioje programoje. Mane sudomino pagrindinė programos esmė – įveikti asmeninius iššūkius, kurie suteiktų praktinių gyvenimiškų ir karjerai naudingų įgūdžių, ugdytų drąsią, atsakingą ir visapusišką asmenybę.

 

Ar sunku buvo apsispręsti dalyvauti DofE programoje? Kas tau padėjo, paskatino, patarė?

Tiesą pasakius buvo labai sunku. Nežinojau ar turėsiu tam laiko, ar bus verta ir panašiai, bet tėvai, mokytojai ir draugai paskatino dalyvauti šiame projekte. Todėl nusprendžiau sudalyvauti ir save išbandyti.

 

Ar susidūrei su sunkumais keldama sau tikslus DofE programoje?

Nemanau, kad patyriau sunkumų apsispręsdama kokius tikslus sau išsikelti, nes jau senai buvau apsisprendusi dėl norimų tikslų. DofE programa tik pagreitino įvykius ir sudėliojo viską į vietas.

 

Kokia tavo yra mėgstama veikla?

Pagrindinė mano mėgstama veikla yra šokiai. Šoku jau beveik 12 metų.

 

Dalyvavimas DofE programoje, ką tau padėjo suprasti, kokias asmenines savybes atskleidei?

Dalyvavimas DofE programoje padėjo suprasti, kad atrasti laiko galiu viskam jei tik panorėsiu. Asmeninė savybė kurią DofE programa padėjo atskleisti, tai yra, kad aš sugebu prisitaikyti prie skirtingų gyvenimo aplinkybių.

 

Ar skatintum mokinius dalyvauti DofE programoje? Kodėl?

Taip, tikrai skatinčiau mokinius dalyvauti šiame projekte. O gi todėl, kad tai yra didelė galimybė pažinti save giliau, susirasti draugų ir patirti daug naujų patirčių.

 

Dalyvaudama DofE programoje kokius tikslus esi sau išsikėlusi?

Mano yra trys tikslai: išmokti ispanų kalbos pagrindus ir papasakoti apie save ispaniškai; atlikti sudėtingą gimnastikos pozą ir ją išlaikyti keletą sekundžių; savanoriauti lopšelyje darželyje.

 

Kokią veiklą esi pasirinkusi, kaip pagrindinę programos veiklą?

Mano pagrindinė veikla yra išmokti ispanų kalbą. Tikrai manau, kad pabaigusi DofE toliau gilinsiu savo ispanų kalbos žinias.

 

Dalyvauti DofE programoje nėra visai lengva – tam reikia skirti laiko, įsipareigoti. Tačiau pasiekimų ir pasididžiavimo savimi jausmas, kuris apima šios kelionės pabaigoje, atperka visas pastangas. Savo jėgomis įveikti iššūkiai – didina pasitikėjimą savimi!

Marija, linkime tau didžiausios sėkmės!

Autorius:
Laura Pikelienė

Nuotraukos:
Laura Pikelienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas