JA įteisinta trečia Dainų progimnazijos verslo MMB „XIBIS ART“ savo veikla atliepia Europos Žaliojo kurso siekius

Mokomoji mokinių verslo bendrovė „XIBIS ART“ kuria, gamina ir parduoda žmoniją saugančias ir gamtą tausoti skatinančias, meno kūriniais dailintas unikalias dovanas.

Šiukšlėmis tapę, gamtos žudikais praminti, plastikiniai pirkinių maišeliai teršia aplinką ir didina milžinišką vandens telkinių užterštumo problemą, keliančią grėsmę vandens ekosistemai visame pasaulyje. Žmogus yra gamtos dalis, agresyvumas prieš gamtą kelia pavojų visai žmonijai. MMB „Xibis ART“ sukurti ir parduodami multifunkciniai išskirtinio dizaino tausojantys gamtą drobiniai maišeliai efektyvioms kelionėms, akimirksniu virstantys pagalvėle, marškinėliais, raiščiu ar kepuraite, suteikia jų savininkams ne tik unikalaus estetinio žavesio autoriniais menininkės, Dainų progimnazijos 8b kl. mok. Akvilės Vaičiulytės darbais, bet tuo pačiu kiekvieną praeivį įtaigiu šūkiu kviečia stabtelti, susimąstyti, pažadinti sąmoningumą, inicijuoti pokytį ir eiti Europos Žaliojo kurso link.

Saugodama gamtą nuo vienkartinių plastikinių pakuočių skystam muilui dozuoti MMB „Xibis ART“ gamina ekologišką muilą su sveikatinančiomis žolelėmis ir eteriniais aliejais sergėti žmogų nuo ligas sukeliančių bakterijų, gurmanišku kvapu nukreipiant jį kūrybai, bendrystei ir geriems darbams.

Žmogaus bendrystę su kitu žmogumi bei gamta suponuoja rankiniu būdu MMB „Xibis ART“ gaminamos atvirutės iš perdirbto popieriaus su augalų sėklomis sodinukams.

Sprendžiant žmogaus drovumo ir vienišumo problemas į pagalbą ateina MMB „Xibis ART“ atnaujinti pabodę sėkmės šaukšteliai poromis dekoruoti modelinu. Įteikus stebuklingą šaukštelį į pasimatymą arbatos gerti ateitų net pats šalies prezidentas(ė).

Kiekvienas MMB „Xibis ART“ produktas kruopščiai gaminamas su tyra meile, kuri atliepia žmogaus gražios ateities svajones.

Kviečiame palaikyti mūsų MMB „Xibis ART“ regioninėje eXpo 2024, kuri vyks balandžio 12 dieną PC „Tilžė“: 25 procentus pelno už parduotas prekes skirs dainiečiams.

 

Autorius:
Karjeros specialistė Elmyra Damonskienė

Nuotraukos:
Elmyra Damonskienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas