Dainiečiai - inžinieriai

Spalio mėnesio 2 ir 3 dienomis 8a kl. (vadovė Kristina Bliūdžiuvienė), 8 b kl. (vadovė Giedrė Kielaitė), 8c kl. (vadovė Albina Eitutienė) ir 8e kl. (vadovė Auksė Kravčenkienė) mažomis komandomis skubėjo į išmanųjį infomobilį, atried ėjusį iš Kauno Baltec CNC Technologies, UAB pristatyti fizikos, IT robotikos dėsnius ir mechanizmus, populiarinti inžinerines studijų kryptis, specialybes ir profesijas, organizuoti jaunimui skirtus profesinio orientavimo renginius, naudojant inovatyvią profesinio orientavimo priemonę.

Infomobilis: tai technologijų ir inžinerinio mokymo įranga aprūpintas specialus autobusas – mobili techninės krypties STEAM mokslų laboratorija, kurioje vaikai ir jaunimas supažindinami su inžinerinės pramonės profesijomis, mokymosi, praktikos ir karjeros galimybėmis. Infomobilyje sumontuota technika: automatizuota išmaniosios gamybos linija, frezavimo ir tekinimo bei lazeriniopjovimo staklės, suvirinimo simuliatorius, 3D spausdintuvas, įvairūs mokomieji stendai, suteikiantys galimybę pažinti profesijas ir jas „pasimatuoti“. Labiausiai mokiniams patiko mechaninę energiją paversti elektrine minant dviračio pedalus. Sunkiausiai pedalai sukasi norint tuo pačiu metu užvirinti vandenį arbatinuke bei sugeneruoti muzikos garsus visoje Šiaurės Lietuvos kolegijos aikštėje. Po edukacijos mokiniams uždavė refleksijos klausimus Šiaulių techninio mokymo centro (ŠTMC) karjeros specialistės Indrė ir Kristina, siekdamos ne tik patikrinti, ko išmokome, bet ir pamatuoti ambicijas tapti inžinieriais. Už teisingus atsakymus komandos buvo apdovanotos specialiaisiais ARTILUX NMF, UAB prizais. ARTILUX NMF, UAB yra Švedijos-Lietuvos įmonė, siūlanti serijinės gamybos paslaugą. 2002 m. Šiauliuose įkurta įmonė surenka įvairaus spektro gaminius nuo šviestuvų, buitinių elektromechaninių ir išmaniųjų prietaisų iki elektros kirtiklių ir skydelių; gamina įvairius pramoninius gaminius iš metalo ir laukia naujų inžinierių.

Pagarbiai dėkojame Baltec CNC Technologies, UAB vadovui Evaldui Rimšai, entuziastingiems Baltec CNC Technologies, UAB edukacijos infomobilyje vedėjams Dr. Edvinui Dubinskui ir Povilui Braziui, ARTILUX NMF, UAB direktoriui Dariui Sakalauskui ir jo komandai už džiugius prizus, Šiaulių techninio mokymo centrui už vertingas iniciatyvas. 

Autorius:
Karjeros specialistė Elmyra Damonskienė

Nuotraukos:
Elmyra Damonskienė, Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas