Vaikų ir Jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Kūrybinės šiuolaikinio šokio dirbtuvės „Nuo klasikos iki moderno“ su choreografe Tatjana Pašakinskiene

  • Paskelbta: 2023-12-12
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. lapkričio 10 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje įsibėgėjo vaikų ir jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.  Viena iš veiklų - šiuolaikinio šokio dirbtuvės „Nuo klasikos iki moderno“. Choreografė Tatjana Pašakinskiene vedė edukaciją „Modernaus šokio sintezė“. 

Choreografė Tatjana Pašakinskienė supažindino mokinius su tradiciniais ir moderniais Kaukazo tautų šokiais ir turtinga Kaukazo kultūra. Choreografė teigė, kad  liaudies šokiais žavisi visame pasaulyje. Jie tokie energingi, jausmingi ir gražūs, kad nepalieka abejingų. Visam pasauliui yra pažįstamas garsus Kaukazo tautos šokis - Lezginka. Azerbaidžaniečių šokiai yra tradiciniai, sukurti ir atliekami Azerbaidžano Respublikoje. Šie šokiai žinomi dėl greito tempo ir tradicinės šokėjų aprangos. Skirtumas tarp vyriškų ir moteriškų šokių yra ryškus. Azerbaidžaniečių šokėjai šokį labiau atkuria viršutine kūno dalimi: galva, rankomis, kūnu. Merginos užburia publiką sklandžiais rankų judesiais, juosmens išlinkimu ir galvos pasukimais.

Choreografė Tatjana Pašakinskiene  supažindino jaunuosius šokėjus su Kaukazo šalių šokiais, tokiais kaip Lezginka, Osetinų ažerbaidžaniečių (Jalla, Uzun deri, Nalbeki), Kabardino-Balkarijos (merginų Avaru šokis), Gruzijos ir rytietiškų šokių judesiais, mokė pagrindinius žingsnius ir junginių išdėstymus.

Kūrybinės šiuolaikinio šokio  dirbtuvės su choreografe Tatjana Pašakinskiene  jaunimui – dovana ir galimybė pažinti talentingus Lietuvos kūrybos žmonės. Dėkojame choreografei už edukaciją ir linkime neblėstančio kūrybingumo ir dar daug laimėjimų.

Autorius:
Marytė Ruzgytė

Nuotraukos:
Diana Maciuvienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas