Vaikų ir Jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Kūrybinės kino dirbtuvės „Atrask save kine“ su animatoriais Valentu Aškiniu ir Jūrate Leikaite

  • Paskelbta: 2023-12-12
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. lapkričio 10 dieną Šiaulių Dainų progimnazijoje įsibėgėjo vaikų ir jaunimo meno festivalis „Alfa karta x 6“. Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.  Viena iš veiklų – kūrybinės kino dirbtuvės „Atrask save kine“. Animatoriai Valentas Aškinis ir Jūratė Leikaitė vedė edukaciją „Master class (animacijos gamybos procesas, įvairios technikos)“.

Valentas Aškinis -UAB „Vilanimos filmų studija“ direktorius ir prodiuseris, meno vadovas ir režisierius, scenarijų autorius, Lietuvos kinematografininkų sąjungos Animatorių gildijos patikėtinis, Lietuvos prodiuserių asociacijos narys, Lietuvių Kino akademijos (LIKA) narys, Europos Filmų akademijos (EFA - European Film Academy) narys bei Asociacijos ASIFA LITHUANIA pirmininkas (ASIFA Lietuva–Tarptautinės animacinio kino kūrėjų asociacijos ASIFA INTERNATIONAL Lietuvos skyrius). Animatorius yra sukūręs apie 50 animacinių filmų. Valentas Aškinis – ir Tarptautinio animacinių filmų festivalio „Tindirindis“ generalinis direktorius, prodiuseris, režisierius.

Jūratė Leikaitė  – animacinių filmų režisierė, knygų autorė, prodiuserė, Lietuvos kinematografininkų sąjungos narė,  Lietuvos kinematografininkų sąjungos animacijos gildijos pirmininkė, Lietuvos Kino Akademijos narė, Viešosios įstaigos „Filmų štrichai“ direktorė, prodiuserė bei „Animacijos mokyklos“ animacijos dirbtuvių vadovė. Sukūrė daugiau nei 20 animacijų, surengė 8 personalines parodas, prodiusavo apie 14 animacinių, dokumentinių filmų bei apipavidalino daugiau nei 20 knygų.

Edukacijos metu mokiniai susipažino su įvairiomis animacijos kūrimo piemonėmis, technikomis, kūrybos procesu ir eiga, patys kūrė animacijų fragmentus ir išbandė praksinoskopą. Animatoriai parodė daug savų sukurtų animacinių filmų ištraukų ir paaiškino, kaip jos buvo kuriamos.

   Kūrybinės kino  dirbtuvės su  Valentu Aškiniu ir Jūrate Leikaite jaunimui – dovana ir galimybė pažinti talentingus Lietuvos kūrybos žmonės. Dėkojame animatoriams-prodiuseriams už edukaciją ir linkime neblėstančio kūrybingumo ir dar daug naujų projektų.

Autorius:
Marytė Ruzgytė

Nuotraukos:
Marytė Ruzgytė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas