Paminėtas Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo

  • Paskelbta: 2023-10-31
  • Kategorija: Renginiai

Spalis – Tarptautinis mokyklų bibliotekų mėnuo, viso pasaulio mokyklų bibliotekų šventė. Šis mėnuo skirtas paminėti ir pabrėžti mokyklų bibliotekų svarbą švietimo procese. Metinė šventė, organizuojama Nacionalinėje mokyklų bibliotekų asociacijoje (ALA), skirta atkreipti dėmesį į tai, kaip mokyklų bibliotekos prisideda prie mokinių švietimo, skaitymo skatinimo ir informacinio raštingumo plėtros.

2023-ųjų tema – „Mokyklos biblioteka: mano laiminga vieta, kur klesti kūrybiškumas ir vaizduotė“. Atliepdami į tai, į biblioteką sugužėję PUG, 1–2 klasių mokiniai ne tik susipažino su bibliotekos taisyklėmis, klausėsi įgarsintų knygų, bet ir pabuvo detektyvais. Patys mažiausi, pasiėmę į rankas padidinimo stiklus, ieškojo savo pasirinktoje knygoje raidžių, vyresnieji knygose ieškojo paslėpto skirtuko ar knygų, kuriose būtų aprašytas ruduo. Kažkada M. Mažvydo klubo narys, prof. Libertas Klimka yra pasakęs, kad „knyga – svarbiausias žmonijos išradimas, kuriam nėra lygių... Knyga išliks tol, kol gyvuos žmonijos civilizacija, nes ji yra ir meno kūrinys...“

Smagu, kad mūsų biblioteka yra siekianti asmens ugdymosi sėkmės, kur saviraiškus besimokančiųjų dalyvavimas bibliotekos veiklose yra toks pat svarbus asmenybės augimui kaip ir formalusis ugdymas, skatinanti nuolatinį mokymąsi. Na, o visą šventę vainikavo Knygų mugė, kur visi galėjome įsigyti patikusią knygą, skirtuką, raktų pakabuką ar leidyklos „Nieko rimto“ sukurtą veidrodėlį.

Nuotraukos:
Dilanta Vasylienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas