Rugsėjo 1-oji Šiaulių Dainų progimnazijoje

  • Paskelbta: 2023-09-04
  • Kategorija: Renginiai

Auksiniai lapai, šnarėdami po mokinukų kojomis, iškrėtė pokštą, priminė, kad atkeliavo ruduo, ir pakvietė, kaip ir kasmet, į gražiausią ir prasmingiausią Rugsėjo 1-osios šventę Šiaulių Dainų progimnazijoje. Mokyklos suole – jų dabartis, o svajonėse – graži ateitis. Progimnazijos šūkis – „Skrydis svajonės link prasideda čia!” – ragina nesustoti, būti šiuolaikiškiems bei atviriems naujovėms, siekti užsibrėžtų tikslų...

Šventiškai nusiteikusiai Šiaulių Dainų progimnazijos bendruomenei sveikinimo žodį tarė Dainų progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė bei šventės svečias – Šiaulių miesto savivaldybės tarybos narys, 6a klasės mokinio Deno tėtis Irmantas Kukulskis. Tėvelių vardu šventės dalyvius pasveikino progimnazijos 7a klasės mokinės Gretos tėvelis Vidmantas Norvaišas.

Ypatingo dėmesio šventėje sulaukė pirmokai – nuoširdūs ir atviri, džiūgaujantys ir truputėlį nerimaujantys. Jie atverčia tik pirmą savo mokyklinio gyvenimo knygos puslapį. Ir kol kas jis tuščias... Reikės daug stengtis, mokytis, ieškoti ir atrasti, kad jį užpildytų. Pirmokėlių atstovai Diana ir Dovydas padeklamavo eilėraštį, o aštuntokai perdavė jiems mokyklinį varpelį, kad šis nenustotų skambėti ir atvertų vartus į mokslo ir žinių šalį.

Progimnazijos bendruomenei Rugsėjo 1-osios šventinę nuotaiką kūrė pučiamųjų instrumentų orkestras brass band „Dainai“ (vadovas A. Kavaliauskis), liaudiškų šokių studija „Šermukšnėlė“ (vadovė I. Šerpytienė), muzikos mokytojų I. Jonavičienės ir S. Rusevičienės paruoštos jaunosios dainininkės.

Skambant Dainų progimnazijos himnui mokinių tarybos nariai pakėlė mokyklos vėliavą, progimnazijos direktorė Asta Vaičiūnienė įteikė klasių vadovams Dainų progimnazijos metų knygas ir mokiniai su mokytojais išskubėjo į pirmąją šventinę pamoką...

Rugsėjo  1-osios šventiniam šurmuliui nurimus, Šiaulių Dainų progimnazijai vėl ima tiksėti skambučiais nužymėtas, nuostabių progimnazijos įvykių kupinas ir pasiekimais  turtingas laikas. Tai startas į žinių, kūrybos, vaizduotės, naujų pokyčių pasaulį!

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas