Mokiniai tėveliams padovanojo spektaklį-muzikinį pasakojimą „Merė Popins“

  • Paskelbta: 2023-05-25
  • Kategorija: Renginiai

Psichologiniu požiūriu šeima yra pagrindinė socialinė institucija, kurioje auga, bręsta ir ugdosi asmenybė. Daugumai žmonių šeima – tai saugumo ir laimės vieta, kur visi išmoksta solidariai gyventi.

Mokykla – taip pat didelė graži šeima, todėl mamytės, tėveliai ir seneliai 2023 m. gegužės 24 dienos vakare sugužėjo į Dainų progimnazijos aktų salę pasidžiaugti ir pasigrožėti vaikų bei anūkų atliekamu spektakliu-muzikiniu pasakojimu šeimai „Merė Popins“ (scenarijaus autorė ir režisierė – Laura Pikelienė). Renginys prasidėjo modernaus šokio studijos „Kosmėja“ (vadovė Diana Maciuvienė) prakilnios choreografinės kompozicijos šokiu „Gėlės“, o po to pasirodė ir jaunieji aktoriai Saulėja (4c kl.), Benas (5a kl.) ir Liutauras (6a kl.), atliekantys savo rolę. Jų iš širdies tariami žodžiai suvirpina ne vieno klausytojo širdį. Į vaidinimo intarpus  pasirodžiusios mišraus ansamblio „Pop sing“ (vadovė Stanislava Rusevičienė),  dainavimo studijos „Vivo“ (vadovė Ingrida Jonavičienė), trečios klasės mokinių (mokytojas Mantas Babrauskas) ir ketvirtos klasės mokinių (vadovė Stanislava Rusevičienė) dainos, tos pačios šokių studijos „Kosmėja“ merginų atliekami plastiški šokiai klausytojus nukėlė ne tik į „kitą“ planetą, bet ir privertė suklusti, susimąstyti, ką jiems reiškia šeima, tarpusavio santykiai ir koks gali būti išsiskyrimas su artimaisiais. Šiemet mūsų mokyklą paliekantys aštuntokai-aktoriai Viltė (8b kl.), Atėnė (8a kl.), Andrėja (8a kl.) ir Kasparas (8a kl.), su kuriais būta kaip ir atsisveikinimo,  įprasmino pagrindinį Merės Popins, kaip veikėjos, simbolį – išėjimą, o kartu priartino prie realybės. Jaunieji aktoriai, išreiškę norą: „Mere Popins, tu niekada neišeik iš mūsų, gerai?“, vyresnieji aktoriai tos pačios veikėjos lūpomis tarė: „Iki pasimatymo!“

Renginio pabaigoje Neformaliojo švietimo organizatorė Laura Pikelienė už puikius pasirodymus atlikėjams įteikė atminimo dovanėles, na, o direktorė Asta Vaičiūnienė pasidžiaugė augančiais jaunaisiais talentais.

Autorius:
Bibliotekos vedėja Dilanta Vasylienė

Nuotraukos:
Lina Pčelincevaitė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas