Šiaulių Dainų progimnazijoje – respublikinė metodinė - praktinė konferencija „Pažangą skatinantis grįžtamasis ryšys lietuvių kalbos ir literatūros pamokose“

  • Paskelbta: 2023-04-28
  • Kategorija: Renginiai

2023 m. balandžio 20 d. Šiaulių Dainų progimnazijoje vyko respublikinė nuotolinė metodinė-praktinė konferencija „Pažangą skatinantis grįžtamasis ryšys lietuvių kalbos ir literatūros pamokose“. Šalies lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai dalinosi patirtimi, sėkmės istorijomis, atradimais ir problemomis, su kuriomis susiduria organizuodami pamokų grįžtamąjį ryšį.

Konferencijos pradžioje dalyvius pasveikino Šiaulių Dainų progimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Daiva Ūsaitė.

Konferencijoje lietuvių kalbos ir literatūros mokytojai dalijosi patirtimi, kaip organizuoja netradicines veiklas, projektus bendradarbiaudami su mokyklų bibliotekomis. Mokinių mokymosi motyvacija didėja – skaityti, atrasti, kurti ... Išėjus tam tikrą literatūros temą, mokiniams skiriamos projektinės ir kūrybinės užduotys, padedančios parodyti ne tik kaip suprato išeitą temą, bet ir kūrybiškai  jas atlikti (nupiešti, sukurti tekstuką, komiksus, filmuką, paruošti pateiktis) ir pristatyti klasėje. Taip pat buvo aptarti būdai, metodai ir priemonės, taikomi  raštingumo klaidų taisymo pamokose. Konferencijoje kalbėta ir apie tai, kaip tarpdalykinė integracija (literatūra, technologijos, istorija) skatina mokinius praktiškai taikyti įgytas žinias.

Konferencijos organizatoriai – Šiaulių Dainų progimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytojos bei Šiaulių miesto savivaldybės Švietimo centras – džiaugiasi, kad šalies mokytojai noriai dalinasi naudinga patirtimi, kad jiems rūpi, kaip kūrybiškai, įdomiai ir inovatyviai organizuoti grįžtamąjį ryšį per lietuvių kalbos ir literatūros pamokas, nes supranta, jog nuo to priklauso mokinių motyvacija, pažanga, asmeninė sėkmė bei požiūris į lietuvių kalbą ir literatūrą.

Autorius:
Vijoleta Tolvaišienė

Nuotraukos:
Vijoleta Tolvaišienė

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas